pondělí 11. února 2013

Buchta s hruskami a cokoladou

Hrusky ve spojeni s cokoladou se tu vyskytuji pomerne casto. Recept, ktery uvadim dnes,je jednoduchy a priprava rychla.
POTREBY:
200 gr hladke nebo polohrube mouky
2 plnè lzice kakaa
1 prasek do peciva
vanilka
spetka soli
2 dl rostlinneho oleje
3 vejce
100 gr cukru
2 hrusky
Vejce uslehame s cukrem do peny. Smichame mouku s praskem do peciva, vanilkou, prosatym kakaem a spetkou soli. Pridavame do smesi vajec a cukru stridave s olejem, ktery prilevame tenkym praminkem. Do hotoveho testa pridame na kostky nakrajenou oloupanou hrusku a vlijeme do vymastene a vysypane formy. Druhou hrusku tèz nakrajime a polozime na povrch testa, lehce vmackneme. Povrch buchty jeste pred pecenim posypeme mouckovym cukrem. Dame do vyhrate trouby a peceme asu 35 minut pri 180 stupnich.
Buchtu muzete vylepsit kousky nahrubo nasekane cokolady,kterou obalite v mouce a pridate do testa . Vychladlou pocukrujeme.

2 komentáře:

  1. Růženko,buchta musí být moc dobrá,kombinace hrušky a čokoláda se mi zamlouvá,vyzkouším a jsem si jistá,že nám bude hodně chutnat Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, recept je moc zajímavý. Dávám ho do záložek a určitě vyzkouším.   

    OdpovědětVymazat