Mám ráda tatarskou omáčku, zvlášť k rybě s hranolky. Jinak česká klasika - smažený sýr, nebo přírodní steak, roastbeef - uplatnění určitě najdete.
S tou kupovanou jsem zde příliš neuspěla, v podstatě je to majonéza s několika kousky čehosi - začala jsem ji tedy vyrábět doma. Jako hlavní surovinu jsem použila kapary v nálevu. Pokud nemáte,můžete nahradit kyselou okurkou.
*************************************************************************************
INGREDIENCE - zhruba 2 porce:
4 plné lžíce majonézy (používám zn.Calvé nebo Kraft)
1 plná lžíce drobně sekaných kaparů
asi půl lžičky velmi drobně krájené cibule
1/2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička sekané petrželky (i zmrazené)
**************************************************************************************
Všechny ingredience smíchejte dohromady. Většinou není třeba dosolit ani okyselit,ale řiďte se vlastní chutí. BUON APPETITO!
Růženko, tatarku si doma dělám taky sama, kapary do ní rozhodně patří a používám dijonskou hořčici. Nedávám cibuli, zato trochu citronové šťávy a čerstvě mletý pepř.
OdpovědětVymazatA tu rybu na tvé fotce tu bych si dala s chutí...
Měj hezký den, Helena
Cibule dávám opravdu málo, jen tak pro chuť, pak ať si každý upraví podle svého :-) Ryba je buď pražma nebo brancino, zrovna dneska jsem dělala přesně tuhle sestavu. Zdravím! 😊
VymazatRůženko, už jsem hodně dlouho domácí tatarku nedělala. Veškeré ingredience mám, recept jsem si uložila, takže vyzkouším.👍
OdpovědětVymazatMěj hezké dny
Já jí dělám i pro jiné, protože takhle jí neznají a ta kupovaná chutná úplně jinak. Ani nedokážu odhadnout co tam dávají a na seznam surovin se radši nedívám :-)
VymazatRůženko, tatarku nemusím, za to kapary mám ráda na pizze. Namísto tatarky si děláme dip z bílého jogurtu. ☺
OdpovědětVymazatKapary jsou dobré i do těstovin a na spoustu dalších jídel. Dodají ten správný "šmrnc". Dip jsem jedla v Německu, tuším že byl buď z jogurtu nebo spíš ze zakysanky. S česnekovou příchutí a pažitkou, podávaný k pečeným bramborám to byla delikatesa :-)
VymazatToto mám opravdu zapovězeno :))
OdpovědětVymazatCopak, povánoční dietka? Hřešila jsi? Tak to ti nezbývá než jogurtový dip popsaný nahoře, nicméně taky lahůdka :-)
VymazatJá moc nemusím tatarku,ale nežiji sama...Dělám ji obvykle z majonézy+francouzské koření do salátu...
OdpovědětVymazatPřeji krásný den,Růženko ☺
Francouzské koření bude pravděpodobně podobné tomu italskému, jejich středozemní bylinky se moc neliší. Myslím že stojí za vyzkoušení, dík za tip!
VymazatOny se prý dají kapary nahradit I poupaty pampelisek v nálevu.. Ale nezkoušel jsem.. M
OdpovědětVymazatTo slyším taky poprvé. Vzhledově se kaparům asi podobají, nálev by to mohla zamaskovat :-)
VymazatJá tatarku nemusím, ale můj muž ji má rád a tak si majonézu vylepšuje podobně jako Ty.
OdpovědětVymazatBez tatarky si třeba hranolky nedokážu představit 😉
VymazatV lednici mi nikdy nechybí!