Další recept z Toskánska, který se hodí i pro naše vánoční cukroví - mandlové s čokoládou.
Tento rok jsem při přípravě cukroví měla nového pomocníka - plát silikonu, na kterém se těsto krásně vyvaluje a nelepí se. Chtělo by to asi i silikonový váleček - zatím jsem neobjevila - a moje štěstí by bylo dokonalé :-) Ale když těsto svrchu pokryjete potravinovou folií nebo rozříznutým mikrotenovým sáčkem, nepřilepí se ani drobeček!
Silikonový plát jsem viděla v Praze, kde ho ale prodávali za nějakou hříšnou cenu - už přesně nepamatuji,ale zdála se mi horentní a určitě daleko vyšší než necelých 7 euro, které jsem za něj dala zde v Lidlu..Stačí jej po použití jen otřít houbičkou a po uschnutí svinout. Velmi praktický, mohu jen doporučit!
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
200 g mouky
80 g cukru
100 g nahrubo sekaných mandli
80 g sekané čokolády (nejlépe v mixéru na hrubší kousky)
100 g změklého másla
2 vejce
moučkový cukr s vanilkou na posypání
**************************************************************************************************************************
Ingredience rychle zpracujeme, necháme odpočinout nejméně půl hodiny v lednici. Pak rozválíme na plát asi 4 mm a různými formičkami vykrajujeme tvary. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 - 180° asi 10-15 minut.
Růženko, ty nás zásobuješ skvělými recepty- Budu se už muset dát do pečení...
OdpovědětVymazatMěj příjemný den, Helena
Já mám připraveno pár těst, ale pečení pořád odkládám. Snad tento víkend 🤞
VymazatSnažím se vložit komentář na tvůj blog, mám i účet Google ale pořád mi dává “error” 🤨
Dalsi zajimavy ,jen je sem pridavej ja jsem za ne rada.
OdpovědětVymazatDík, čerpám z archívu , tak ještě něco přihodím :-)
VymazatTohle je výhodný recept, upečené a hned hotové 😊
Mandle miluji, cukroví vypadá moc dobře!
OdpovědětVymazatJe to dobrá kombinace a cukroví se i dobře vykrajuje 😊
VymazatSilikonový plát jsem si koupila a stejně všechno dělám na válu a pomáhám si potravinářskou folií, to jsem trubka, viď.
OdpovědětVymazatMám upečených šest druhů, letos jsem přidala Masarykovo cukroví, protože mi u všech nesmírně chutnalo.
Pěkné advent do Itálie.
Tenhle recept je už pár let starý, tenkrát jsem byla že silikonového plátu nadšená . To mě zůstalo, koupila jsem i váleček a ten už mě tak nenadchnul. Teď jsem koupila ten u kterého se dá nastavit tloušťka těsta - uvidíme až vyzkouším 😉
VymazatMasarykovo dělám taky a vloni jsem našla jeden trik - váleček těsta před krájením obalit v třtinovém cukru. Trochu zkaramelizuje a je to bašta 😋
No,já čokoládu nemusím.Jeden rok po těžké operaci mně chytil "amok" a napekla jsem snad 20 druhů. Musím říct,že recept na skořicové těsto tlačené přes česnekový drtič si opsala dcera i snachy...Já je už nepeču,ale holky všechny ano ☺
OdpovědětVymazatPřeji nádherné a klidné dny ve zdraví ☺
Já už čokoládu jím taky o hodně méně než dřív . Když už, tak mléčnou s celými oříšky . Druhů mívám tak kolem 15-18 druhů, i když se každý rok zaříkávám. že bude míň! Ale něco dělám třeba jen z jedné dávky, hlavně když je to nové. O tom skořicovém jsem slyšela , snad abych zkusila najít recept! Kdybys měla nějaký odkaz, budu ráda . 😊
VymazatRůženko,kdyby jsi recept nenašla-pošlu Ti ho.Já jsem se včera donutila upéct perníky.Milují je vnuci i děti,tak se musím snažit ☺
VymazatDíky Evičko, recept jsem našla , četla jsem jich několik a vybrala ten co měl nejlepší recenze :-) Dokonce jsem i včera upekla a dnes ochutnala, zdají se mi moc dobré! Jen jsem trochu zápasila s lisem, možná je ten můj dost malý, dělala jsem každé hnízdečko na 2x. Upekla jsem je místo pracen, které letos nepeču. Perníčky už mám upečené, musím nazdobit, ale ještě mě čeká asi 6 druhů. Moc zdravím!
VymazatCukroví nemůžu ani vidět, dnes jsem ho osm hodin pekla. Ale třeba v létě bych si ho dala! :D
OdpovědětVymazatTo jsi dobrá!! Cukroví můžeš dát klidně zamrazit - párkrát jsem to udělala aby měl syn co pracuje v Německu vzpomínku na Vánoce, někdy mu to nevyjde aby přijel přesně . Například i letos 🤨
VymazatJo letos jsme také pekli vykrsjovsne pečivo, ale podle jiného receptu... Mandle jsou dobrý nápad, prakticky vypouští e cukr
OdpovědětVymazatVy už máte určitě upečeno, podle toho co jdi psal minule. A vydrží vám cukroví až do Vánoc? 😉
VymazatRecept je zajímavý. Také musím konečně začít s pečením.....jsem letos nějak líná.
OdpovědětVymazatDnes jsem se zase v poledne dívala na TV NOE - na přímý přenos promluvy papeže Františka z Říma - tak tam pršelo - lidí na náměstí bylo jen trošku - měli deštníky a roušky. Tady sice neprší, je polojasno a silný vítr.
Tady prší jen se leje... u nás tolik ne, ale jsou záplavy a hladina řek stoupá . Na horách sníh a nebezpečí lavin.. zkrátka letos toho ještě nebylo dost!
VymazatNěco jsem upekla, ale najednou nestíhám, bude to ba pokračování . Měj se hezky! 🤗