Vedro nevedro, přece jen mi to nedalo a zapnula jsem troubu! Důvodem byla nejen chuť na ovocný koláč, ale i zajímavý recept který jsem našla na internetu a v neposlední řadě i rikota a krémový sýr které jsem onehdy koupila už nevím s jakým úmyslem a kterým vzhledem k blížícímu se odjezdu na dovolenou hrozil vyhazov do koše. Meruňky byly pěkně uzrálé a ostatní suroviny se běžně nachází doma, protože se jedná o klasický drobenkový koláč. Výsledkem byl osvěžující moučník který dost rychle zmizel!
*********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
300 gr mouky
130 gr másla
100 gr cukru
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli
citronová kůra
NÁPLŇ:
250 gr tvarohu
200 gr krémového sýra (typu Philadelfia)
3 lžíce moučkového cukru
1 vejce
citronová kůra
asi 300 gr vypeckovaných meruněk
**********************************************************************************************************************************************
Do mísy prosijeme mouku s práškem a špetkou soli, rozsekáme do ní tuhé máslo a rozdrobíme. Pak přidáme i cukr, citronovou kůru a rozkvedlané vejce. Znovu dobře promísíme a uložíme do lednice.
Mezitím připravíme náplň - utřeme vejce s cukrem, přidáme po částech rikotu se sýrem a trochu citronové kůry, mírně našleháme až vznikne hladký krém. Cukru můžete dát i víc, řiďte se svou chutí. Omyjte a vypeckujte meruňky. Formu vymažte tukem vsypte do ní polovinu drobenky (v tomto receptu bylo uvedené vejce, ale někde se do drobenky nepřidává), upěchujte a dejte na ní všechen krém. Ten pak pokladete meruňkami a posypeme zbytkem drobenky. Peče se při 170°asi 40 minut, krájejte až po úplném vychladnutí.
BUON APPETITO!
Drobenkový koláč znám. Pokud je čerstvé ovoce a v kombinaci s tvarohem, je velice osvěžující. Určitě se vyplatilo i ve vedru zapnout troubu. Vděční ochutnávači se vždycky najdou.
OdpovědětVymazatHezký a klidný týden.
🏖 🏊 🏰 🥂
Vypadá skvěle!!!
OdpovědětVymazatLákavé, zrovna včera jsem pekla něco podobného s banánama tvarohem a rybízem
OdpovědětVymazat[2]: Díky!
OdpovědětVymazat[1]: Dík, týden bude opět horký Myslím že troubě dám na nějakou dobu oddych
OdpovědětVymazat[3]: To je určitě výborná kombinace Ráda bych zkusila, ale nemáme tu rybíz!
OdpovědětVymazatNejprve potěšení pro oko, pak pro chuťové pohárky. Díky za receptík....
OdpovědětVymazatDík, hezká definice
OdpovědětVymazatNo meruňková nirvána, ta nikdy nezklame,dělám to bez toho tvarohu...tak příště ten tvarůžek přidám.
OdpovědětVymazatA přeju pěknou dovolenou
Díky Koláč dělávám i bez tvarohu, ale takhle je takový skoro dortový
OdpovědětVymazat