pondělí 14. července 2014

Krutì pecene se zeleninou a brambory (Tacchino con verdura e patate)

Krutì maso je oblìbené pro svou stravitelnost a v neposlednì rade i pro vyhodnou cenu. Je ale ponekud nevyrazné chuti, proto se casto upravuje plnené nebo marinované, proste "spolu s necìm". Ale aby neztratilo svou povest lehce stravitelného masa, nesmì se to prehànet. Oblìbila jsem si tento recept kde jej pripravuji se zeleninou spolu v jednom pekaci a tìm se vyresì hned nekolik vecì najednou - zdravé, levné a rychle pripravené jìdlo které zvlàdnou i ùplné zacàtecnice!
INGREDIENCE:
700-800 gr krutìho maso vhodne na pecenì
1 cibule
1 stonek rapìkatého celeru
1 mrkev
2 cuketky
- vse by melo vydat asi na 2 salky zeleniny
3-4 brambory
asi 1/4 litru zeleninového vyvaru (i z kostky)
50 gr sunky
pàr snìtku salveje (nemusi byt)
olej
trochu suchého bìlého vìna
Zeleninu nakràjìme na tenké plàtky,mrkev nastrouhàme na hrubsìm struhadle. Brambory oloupeme, nakràjìme na kostky a dàme povarit asi na 4 minuty do mìrne osolené vody.
V mase utvorìme kapsu do které dàme sunku a poprìpade i par lìstku salveje. Muzeme ovàzat motouzem,aby si maso po upecenì podrzelo tvar. Vlozìme jej do pekàcku s trochou oleje a bìlého vìna a dame do horké trouby,aby se zatàhlo zhruba na 10 minut. Pak pridàme brambory, za dalsìch asi 10 minut i zeleninu. Dobre zamìchàme a podlejeme trochou vyvaru, ktery pridàvàme po troskàch i behem pecenì, aby zustalo i trochu stàvy - brambory jì dost vsàknou. Krutì maso nepotrebuje zvlàst dlouhou dobu, vetsinou je hotové tak behem hodiny. Vyndàme z pekàce, nechàme chvìli prochladnout, pak sundàme motouz a kràjìme na plàtky - horké maso se drolì. Vlozìme zpet do pekàce a podàvàme s brambory a zeleninou.

6 komentářů:

  1. Kruti maso je moc dobre a se salveji jsem ho jeste nedelala. Vyborna je i rolada  udelana se stehna a prsa, je pak dvoubarevna. Zkusim dat tam priste salvej, tim se masicko urcite jeste vylepsi. Krasny den, pa.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, nádherná roládka. Jemné maso k tomu brambory, ideální kombinace na letní vaření

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ahoj Bozenko, salvej tomu da lepsi chut. V zime nekdy davam spenat,ale ted ho nepouzivam, vedou bylinky!   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ahoj Alenko, uz stojim trochu dal od trouby    Zacalo italske leto..ale zatim to jde a po tech lijakach a bourkach se i radi ohrejeme!

    OdpovědětVymazat
  5. Růženko, rychlý a skvělý recept.   

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Ivanko, momentalne je hlavni nestat dlouho u plotny   

    OdpovědětVymazat