sobota 5. ledna 2013

KRUTI ROLADA SE SPENATEM A KLOBASOU

Dnesni recept je z krutìho masa, ale muzete pouzit i kureci. Hlavnì je, aby bylo dobre rozrìznutè na plàt,ktery se pak dà dobre zavinout. Muzete udelat i 2 mensi rolàdy.
Budete potrebovat (pro 4 osoby):
600 gr krutìho nebo kurecìho masa rozrìznuteho na plat
hrnek nadrobno nakràjenè nebo nastrouhane korenove zeleniny
150-200 gr klobasy nebo salamu
asi 150 gr spenatu (uvareneho a rozsekaneho, pokud je cerstvy,nebo rozmrazeneho)
strouzek cesneku
2-3 platky syra
sul, pepr,olej
pul sklenky bileho, sucheho vina
vyvar na podlèvànì
Maso naklepeme, rozdrolime po celè jeho plose klobàsu nebo salam (event.muzeme rozmixovat, ale ne uplne na kasi, nechàme kousky), na nej dame spenat, ochuceny utrenym strouzkem cesneku se soli a kratce povarenem),nakonec polozìme plàtky syra. Maso zarolujeme a ovazeme motouzem,nebo sepneme pàràtky. Pak jej opeprìme a vlozìme do rozpàleneho oleje, opeceme ze vsech stran, aby se zatàhlo. Pridàme korenovou zeleninu a osmahneme spolu s masem.Kdyz je vse opecene, vlijeme bìlè vìno a nechàme odparit. Muzeme pridat kousek màsla pro chut. Pak jeste trochu podlijeme horkym vyvarem (delàm z kostky).
Dusìme pod poklickou, obcas obràtìme,podlèvàme, asi 30 minut.
Maso nechame chvìli odpocinout v hrnci, pak vyndàme a zabalìme do alobalu. Nechame odpocinout, aspon ctvrt hodinky a pak rozbalìme, odstranìme motouz a pàràtka a nakràjìme na plàtky. Maso se lèpe kràjì, kdyz je trochu vychladlè. Stàvu ohrejeme a vlozìme do nì plàtky masa, kterè prohrejeme.Nezahustujeme,je dostatecne zahustenà zeleninou,kterà se rozvarì. Podàvàme s hranolky nebo bramborovou kasì.

3 komentáře:

  1. Ahoj Růženko,moc Tě v novém roce zdravím!!! Roláda vypadá moc pěkně

    OdpovědětVymazat
  2. Rolády dělám ráda, pokaždé změním trošku ingredience a mají jinou chuť. Máš ji parádní.   

    OdpovědětVymazat
  3. To lahodí oku a jistě i chuťovým pohárkům. Taky máme rolády rádi s jakoukoliv nádivkou.

    OdpovědětVymazat