neděle 20. ledna 2013

Kolac s tvarohem,cokoladou a mandlemi (Crostata con ricotta,cioccolato e mandorle)

Na dnesni kolac budete potrebovat:
180 gr hladke mouky, 120 gr tuku nebo masla, 60 gr cukru, 1 zloutek
250 gr tvarohu, 2-3 lzice mouckoveho cukru, 1 vejce, cokoladove lentilky nebo nahrubo nasekana cokolada (asi 2 plne lzice), 30 gr mandli
Do prosatè mouky vsypeme cukr a rozdrobìme tuk. Dobre promneme,az se nadelajì zmolky-jako na drobenku. Pak pridame zloutek,rozmìchàme vidlickou a rychle zpracujeme hladke testo. Zabalìme do potravinàrske folie nebo mikrotenovèho sàcku a dàme aspon na pul hodiny do chladna.
Pripravìme nàpln-zloutek utreme s cukrem do peny,pridàme tvaroh a z bilku uslehany snih (muzeme pouzìt i bìlek,ktery nàm zbyl pri priprave testa). Do utvorenèho krèmu pridàme cokolàdu.
Testo vyvàlìme a vlozìme do vymazanè a moukou vysypanè formy-asi 22cm prumer. Dàme predpéct do vyhràté trouby na 180 stupnu. Kdyz se testo zacne zabarvovat,vyndàme ho z trouby, stlacime lzìcì,pokud se nafouklo a vlijeme tvarohovy krém.Navrch dàme mandle,bud celé nebo pulené. Vlozime opet do trouby a nechàme dopéct,asi dalsìch 15 minut (jako vzdy,ridte se vasì troubou)

2 komentáře: