neděle 6. května 2012

Toskánské karbanátky

Toskánské karbanátky (Polpette alla toscana) jsou rychlé a levné jídlo.Budete potřebovat:
*******************************************************************************************************************
3 - 4 plátky staršího chleba
150 gr mortadelly (nebo jiný měkký salám)
2 vařené brambory
2 vejce
trochu špenátu
1 - 2 stroužky česneku
sůl, pepř
strouhanka
olej na smažení
*******************************************************************************************************************
Chléb zbavíme kůrek a namočíme na chvíli do mléka nebo vody. Dobře vymačkáme, dáme do mísy, přidáme uvařené a propasírované brambory,utřený česnek, na drobné kousky nakrájenou mortadellu či salám (pokud je vcelku, dá se i nastrouhat), 2 vejce, špenát (nemáte-li, stačí i sekaná petržel), sůl a pepř. Necháme odpočinout v chladu alespoň půl hodiny, pak tvoříme karbanátky,které obalíme ve strouhance a smažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. BUON APPETITO!Usmívající se

8 komentářů:

  1. Tak to by mohlo být dobré. Mně by k nim stačil kyselý okurek a bez chleba by se dal jíst. Vyzkouším ho.

    OdpovědětVymazat
  2. Presne tak, chleba uz je vevnitr, da se to jist i bez. S okurcickou nebo salatem.

    OdpovědětVymazat
  3. Růženko,tak toto určitě vyzkouším a k tomu čerstvý hlávkový salát máme ho ve skleníku dost a připadám si jako koza,ale je dobrej.píši receptík.Měj se krásně.   

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ahoj Milusko, prave jsem koukala na tvuj blog-ten mesic, to musela byt parada, zde bylo bohuzel pod mrakem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten chleba je ale bílý, čili něco jako  naše veka, ne?

    OdpovědětVymazat
  6. Chleba je toskansky,starsi se hezky drobi.U nas je asi nejvhodnejsi normalni starsi chleba nebo toustovy.

    OdpovědětVymazat
  7. Karbanátky jsem vyzkoušela k večeři minulý týden. Dokonce jsem si je i vyfotila a příležitostně se s nima pochlubím na svém blogu. Jsou fakt vynikající...     

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: To me moc tesi! Tady se delaji vetsinou jednoducha jidla, tim je italska kuchyn povestna, ale chutna to!

    OdpovědětVymazat