sobota 11. července 2020

Vepřové kotlety se šalvějovým pestem (Bistecche di maiale con il pesto di salvia)

V jednom italském časopise o vaření jsem četla zajímavý recept , který jsem hned vyzkoušela. Jsou to vepřové kotlety plněné šalvějovým pestem. Místo kotlet můžete použít i tenké plátky vepřového masa, které položíte na sebe a okraje sklepete případně spíchněte párátkem,aby se při pečení neotvírali.
***************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
4 vepřové kotlety nebo 8 plátků vepřového masa
asi 2 lžíce šalvějových lístků
50 g mandlí
stroužek česneku
3 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu
sůl, pepř
olej
*****************************************************************************************************************
Kotlety nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Šalvěj, mandle a česnek rozmixujeme,přidáme strouhaný parmezán a vzniklou hmotou plníme kapsy. Okraje sklepeme paličkou na maso, spíchneme párátkem, opepříme, osolíme, lehce obalime v mouce a opékáme na oleji z obou stran.
Podáváme s pečenými brambory nebo bramborovou kaší. BUON APPETITO!


Žádné komentáře:

Okomentovat