úterý 2. července 2019

Maso na cibuli s opečenou zeleninou

Máte po vánocích plná bříška? Ale něco se jíst musí, že.. Našla jsem recept, který zasytí, ale nepřidá moc kalorií, je chutný a rychle připravený - u plotny jsme již strávili času dost. Zeleninu jsem použila zmrazenou, nyní je k dostání po celý rok i čerstvá, ale tu si raději koupím až bude její správné období.Dál budete potřebovat jen libové maso, nejlépe kuřecí, nebo i libové vepřové a pěkně velkou cibuli nebo dvě menší. Trochu vývaru, lze přidat i pár lžic rajského protlaku nebo drcená rajčata, oregáno a může se začít.
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr kuřecího masa (prsíčka) nebo libové vepřové
pár lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje
2 menší nebo 1 velká cibule
zmrazená zeleninová směs - já měla brambory, lilek, cukiny, rajčata, papriky
vývar na podlití
pár lžic neochuceného rajskéh protlaku nebo drcených rajčat v konzervě
oregáno
sůl a pepř
*********************************************************************************************************************************************
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a krátce na sucho ogrilujeme, mírně osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, vložíme na olej a dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 10 - 15 minut. Pokud by začala hnědnout, přilijeme pár lžic vývaru, ale opatrně aby se "neutopila". Mezitím si připravíme zeleninu - použila jsem zmrazenou zeleninovou směs - brambory, papriky, cukiny a lilky, vše nakrájené na malé kostky. Na pánev jsem dala asi 2 lžíce oleje a na vyšším plameni opekla zeleninu asi 10 minut, moc jsem nemíchala, jen občas obrátila špachtí. Po upečení osolit a opepřit podle chuti.

Maso můžete nechat vcelku nebo nakrájet na kousky a pak vložíte do cibulové omáčky, přidáte trochu rajského protlaku, oregáno a necháte prohřát. Nepoužívám žádné zahuštění moukou, stačí cibule. Podáváme s opečenou zeleninkou. BUON APPETITO!


Žádné komentáře:

Okomentovat