neděle 8. října 2017

Sušenky s ovesnými vločkami a čokoládou (Biscotti con fiocchi d'avena e cioccolato)

Většina receptů typu "bez" vajec, "bez" cukru, "bez" tuku - mě nikdy příliš nedojímala. Ke všem těm "bez" jsem si přidávala i svoje "bez chuti e bez zápachu" :-)) Pak jsem narazila na tyto sušenky a protože jsem doma měla jak ovesné vločky tak dokonce i mandlové mléko, pustila jsem se do nich. V receptu bylo psáno, že se vločky mají nechat namočené zhruba hodinu, na to nebyl čas tak jsem je namočila jen krátce, zato když jsem zadělala těsto nebyl ani čas je upéct, takže odpočívalo v lednici až do dnešního rána. Díky tomu vločky zaručeně změkly jak bylo pravděpodobně žádáno v originále. Nevím jaký by byl výsledek kdyby se vločky nenamáčely, ale pravda je, že po upečení byly sušenky zvenku křupavé, ale uvnitř krásně měkké.
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
130 gr hladké mouky
100 gr celozrnné mouky
12O gr ovesných vloček
80 gr třtinového cukru
50 ml rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového)
150 ml mandlového mléka (můžete použít i normální mléko)
1 čajová lžička prášku do pečiva
špetka soli
80 gr čokoládových pecek
******************************************************************************************************************************************
V původním receptu byla uvedena jakási polo-celozrnná mouka, kterou ani neznám, proto jsem dala zhruba půl normální hladké a zbytek normální celozrnné.
Pokud máte čas, namočte vločky (kromě 2 lžic které si necháte na posypání) do mléka asi na hodinu a pak do nich přidejte cukr a sůl, přilejte olej pak po částech přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec čokoládové pecky. Vařečkou vypracujte těsto a dejte na chvíli uležet do lednice. Pomocí dvou lžiček
nebo mokrýma rukama tvořte malé hromádky na plech vyložený pečícím papírem o velikosti ořechu které trochu zploštěte a povrch posypte ovesnými vločkami. Pečte v předehřáté troubě na 180° asi 15 - 20 minut až mírně zezlátnou.
Po upečení dejte vychladnout a mírně pocukrujte. Skladujte nejlépe v plechové krabici, kde vydrží zhruba 3-4 dny .
Jsou výborné se sladkým dezertním vínem - vyzkoušeno!Usmívající se

15 komentářů:

  1. Vypadá to jako recept co použije asi hodně žen.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Taky si to myslím - tváří se zdravě

    OdpovědětVymazat
  3. Ó, tak to je paráda, do toho se určitě některý víkend pustím, díky ti za recept!

    OdpovědětVymazat
  4. Sušenek není v tomto počasí nikdy dost. K horkému čajíčku výborné.  👍 🍪 ☕️

    OdpovědětVymazat
  5. Hele, ale já teď slintám! A kdo za to může??

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Myslím že bude příležitost, díky počasí - a ty máš i šikovné pomocníky!   

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Tady je to ráno na čaj, odpoledne na zmrzlinu Dnes odpoledne peču další dávku tentokrát linecké na zakázku   

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Jestli já, tak mě to jen těší!    Původně jsem měla trochu obavy, ale musím říct že je to opravdu dobrý recept (asi i díky čokoládě)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to skvěle, aktuálně se snažím hubnout. Ale určitě někdy zhřeším. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím že tady hřešit můžeš - nejsou ani moc sladké   

    OdpovědětVymazat
  11. Až upeču, napíšu odezvu.
    Udělám tentokrát radost dceři, ta má výrobky z ovesných vloček velice ráda

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Je to spíš recept pro fanoušky zdravé výživy, ale díky čokoládě nepohrdnou ani děti, zvlášť dokud jsou sušenky čerstvé a měkké. Dopsala jsem to tam - uchovávat v plechové krabici a brzy sníst Rozhodně nejsou jako vánoční cukroví které potřebuje rozležet 😂😉

    OdpovědětVymazat
  13. Tohle drobné pečivo mi připomíná vánoční cukroví, ale já si ještě chci užívat babí léto     Přeju hezký víkend a k tomu hodně sluníčka   

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Na cukroví brzy dojde, vlastně u nás už došlo - tady nevyvolává žádnou vánoční atmosféru a občas si někdo u mě objedná "biscottini"

    OdpovědětVymazat