Dnešní sušenky (biscotti) s jogurtem a mandlemi jsou křehké, jemné, křupavé.. a rychle hotové. Doporučuji část mandlí namlít a část nasekat nebo rozmixovat trochu na hrubo,aby byly trochu "cítit
pod zubama". Záleží samozřejmě na zubech :-)
******************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 kelímek bílého jogurtu (zde 125 gr)
125 gr mletých mandlí - část, zhruba jednu třetinu, jsem nechala víc na hrubo
125 gr cukru
125 gr másla ( uberu trochu másla a dám sádlo - tak 2-3 lžíce, sušenky jsou pak křehčí)
2 vejce
200 gr hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
vanilka
špetka soli
mandlová tresť pokud chcete silnější mandlovou příchuť
******************************************************************************************************************************
Změklé máslo a sádlo utřete s cukrem do pěny, přidejte jedno vejce po druhém a po lžících jogurt, mandle a eventuelně mandlovou tresť. Smíchejte prášek do pečiva s moukou a špetkou soli a po částech přidávejte do směsi. Vypracujte hladké těsto a dejte alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
Z těsta berte malé kousky a tvořte kuličky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, trochu zploštěte vidličkou a pak do předehřáté trouby péct asi 20 minut při 170°-180°.
Vypadají náramně a vůbec ne drobivě, což je k mému poslednímu dílku, byť chuťově fantastickému, docela velký kontrast .
OdpovědětVymazatMám nový chrup v hodnotě ojetého vozu, doufám, že si pořádně zakousnu
OdpovědětVymazatDěkuji, příští týden nepojedu s prázdnou
Minule jsem pekla perník, potěšila jsem, ale dcera to glosovala... u Italů došli recepty
Sušenky vypadají moc jedle, mňam. 🙋 👏 🍪
OdpovědětVymazatAhoj Růženko,naprosto úžasný recept :) Suroviny mám doma, tak se do nich brzy pustím
OdpovědětVymazat[1]: Jsou křehké, ale nedrobí se Někdy se všechno skloubit prostě nedá
OdpovědětVymazat[2]: Tady bys měla ty samé zuby (soudím podle ceny) v ceně vozu nového
OdpovědětVymazatVyřiď dceři že Italka se bude snažit ale perníkem bych tedy nepohrdla!!
[3]: Byly dobré, už nejsou To je nejspolehlivější hodnocení!
OdpovědětVymazat[4]: Můžu doporučit, navíc mám ráda cokoliv mandlového
OdpovědětVymazatReceptík si dávám si záložky, určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat[9]: Taky zakládám když narazím na něco co mě inspiruje Už mám plnou záložku, tak beru jedno po druhém
OdpovědětVymazat