pondělí 6. července 2015

Rajčata plněná tuňákem (Pomodori ripieni con tonno)

Že je teplo,nemusím nikomu připomínat,stačí se podívat na teplotní rekordy v téměř celé Evropě. Blahořečím italské kuchyni za její rychle uvařená jídla,ale i tak je každá minuta u sporáku nepříjemná.Pasta je uvařená za pár minut,ale samotná nestačí a pak to chce i změnu...Takže něco rychlého a raději studeného-jako třeba plněná rajčata s tuňákem?
INGREDIENCE po 4 osoby:
8-10 rajčat podle velikosti
250 gr tuňáka bez nálevu
2-3 plátky staršího chleba
2 natvrdo vařená vejce
100 gr majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 lžicky nadrobno sekané čerstvé cibulky
2 lžíce nadrobno sekaných kaparů (nebo nakládaných okurek)
trochu vody s octem na namočení chleba
Rajčata rozpůlíme,vydlabeme, mírně osolíme a obrátíme na papírový ubrousek aby odkapaly. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je zchladíme ve studené vodě a nakonec oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kapary používám v nálevu,pokud je máte naložené v soli,dobře propláchněte a nasekejte spolu s cibulkou nadrobno.Nemáte-li po ruce kapary,můžete nahradit okurkami ve stejném množství. Chleba dejte na chvíli namočit do vody se lžickou octa,pak vymačkejte a rozdrobte do mísy,kam přidáte i okapaného tuňáka spolu s ostatními ingrediencemi. Spojte majonézou a vmíchejte i hořčici. Naplňte touto směsí půlky rajčat a dejte vychladit.Podávejte s chlebem nebo bagetou.

8 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, to je super letní receptík :) V těhle vedrech se určitě hodí

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ahoj Ali, byl skoro problém i uvařit to vejce!   

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, to je laskomina, jednoduché a přitom žravé, máme o víkendu posezení, zkusím, jak se zavděčím,sama sobě najisto

    OdpovědětVymazat
  4. Jsme dva dny v Čechách a po italské kuchyni se mi strašně stýská. Plněná rajčata jsou vždy skvělá, nám je dělali hlavně se směsí sýrů a bylin, ale proč nezkusit s tuňákem? Jenže když na tvé fotce vidím ta nádherná rajčata a porovnám je s nabídkou u nás, chce se mi plakat . Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  5. Prima letní recept, jen co dozraje více rajčat, hned vyzkouším. Už cítím tu skvělou chuť na jazyku. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Žravé je ten správný výraz Když jsou rajčata menší,jsou to takové dobré jednohubky   

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Asi to chce rajčata ze zahrádky..
    Italská kuchyň je dobrá pořád,ale v létě jedinečná!

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Horka asi ještě chvíli vydrží jak se zdá..Čerstvá rajčátka jsou dobrá třeba i jen nakrájená na plátky na chleba s máslem..bývala to naše večeře na internátě   

    OdpovědětVymazat