čtvrtek 28. května 2015

Rizoto s rajčaty a mozzarelou (Risotto con pomodoro e mozzarella)

Rizoto s letní chutí rajčat, mozzarelly a bazalky připravíte během půl hodinky.Jediné co se musí dodržet je použít správnou rýži pro rizota - např. nepoužívat rýži předvařenou!-a neodcházet od plotny,protože rizoto se musí často míchat. A pokud se vám nechce rýži vážit,použijte tuto italskou míru : na každou osobu 2 plné hrsti rýže + 1 hrst do hrnce navíc - pro hosta :-)) !
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr rýže
1 menší cibule
200 gr mozzarelly
plechovka drcených rajčat (asi 200 gr)
bazalka,sůl, pepř nebo peperoncino
2 lžíce másla
zeleninový vývar
olej
Rýži dobře propláchneme.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme podusit na olej. Když zesklovatí,vložíme rajčatovou drt (pokud máte ze zahrádky, vyberte zralá rajčata a spařte je vařící vodou,pak oloupejte a rozdrtte na malé kousky) a dobře promíchejte. Když se tekutina odpaří,přilijte trochu horkého zeleninového vývaru - vždy jen po troškách a další přidejte až se předchozí vsákne.Rizoto musí zůstat vláčné a měkké a když pohnete hrncem,musí se "zhoupnout". Dochutte solí,pepřem (nebo ještě lépe peperoncinem), přidejte máslo a sekanou bazalku a nakonec na malé kousky nakrájenou mozzarelu. Dobře zamíchejte a hned podávejte - jakmile se mozzarella rozpustí,začne se táhnout a servírování už není tak jednoduché :-))

16 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, rizoto mám moc ráda a hlavně to italské podle  Tvých rad      s rajčátky a mozzarellou to musí být taky dobrůtka.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je jídlo přesně podle mého gusta, mňam   

    OdpovědětVymazat
  3. Je fakt, že maso do rizota být nemusí a pokud je tak chutné, mňam.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]:Ahoj Ali,já bych risotto a vůbec rýži mohla jíst pořád

    OdpovědětVymazat
  5. [2]:Díky je to taková typická italská kombinace   

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: To je pravda!Vyloženě masová rizota se tu ani nedělají - ještě tak se používá šunka, pancetta nebo salsiccia.A i tak většinou ve spojení s nějakou zeleninou

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako vždy mňamina. Proč já jen sem lezu vždycky hladová!

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Jestli máš na zahradě rajčata,zkus s čerstvými!   

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: To by se nemělo,jako chodit nakupovat s prázdným žaludkem   !

    OdpovědětVymazat
  11. Resep puding karamel sepertinya sangat tepat bagi Anda yang ingin mencoba membuat puding secara sederhana dan mudah. Resep ini kami peroleh dari berbagai sumber terpercaya yang sudah membuktikannya. Tertarik untuk mencoba? Mari kita ikuti.Cara membuat puding karamel kelihatannya sulit. Padahal tidak demikian. Untuk membuatnya Anda memerlukan bahan-bahan sebagai berikut:Bahan Untuk Karamel :Gula pasir 175 gram <a href="http://mamaeka.com/resep-puding-karamel-sederhana-dan-mudah/">Resep Puding Karamel Sederhana dan Mudah </a>

    OdpovědětVymazat