středa 8. dubna 2015

Popraskané čokoládové sušenky

Zbyla vám čokoláda z velikonočních vajíček ? V Itálii je čokoládové vajíčko a čokoláda vůbec symbolem velikonoc, takže mám každý rok problém jak veškerou čokoládu upotřebit. Před vánoci jsem objevila tento recept který se dá s úspěchem použít kdykoliv vám zbyde čokoláda. Navíc momentálně není ani moc teplo a letošní velikonoce opravdu připomínaly spíš vánoce....
INGREDIENCE:
120 gr hořké čokolády
1 vejce
40 gr cukru
120 gr hladké mouky
30 gr másla
půl lžičky prášku do pečiva
špetka soli
lze přidat i lžičku jemně strouhané pomerančové kůry
Máslo rozpustíme spolu s čokoládou a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme prochladlou čokoládovou směs a nakonec mouku prosátou s práškem a solí. V původním receptu není uvedena,ale přidala jsem i pomerančovou kůru a myslím že přidala na chuti...záleží na chuti vaší a vašich strávníků. Dáme odpočinout do lednice aspon na půl hodiny. Pak děláme malé kuličky a obalujeme v práškovém cukru. Těsto je poměrně řídké a trochu se lepí,ale odolejte pokušení pridat více mouky - sušenky jsou pak trochu tvrdší po upečení. Raději nechte v lednici o něco déle. Pečte krátce,asi 10 - 15 minut.

8 komentářů:

  1. Susenky jsou v tomto "aprilovem" pocasi idealni k horkému cajicku. Diky za receptik, peceme susenky velice casto.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, sušenky vypadají moc jedle    a brzy je vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Taky mě zlákal jejich vzhled )Jsou i krásně měkké.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Taky je ráda dělám. Abych do vánoc nezapoměla   

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Původně byly jako vánoční cukroví,ale osvědčily se i jako pohoštění ke kávě nebo čaji - kdykoliv!

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že vypadají luxusně a ještě s takovou špičkovou čokoládou, není divu        a mám ráda kombinaci čokolády a pomeranče

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Taky mam rada cokoladu a pomeranc. Taky jsem ochutnala cokoladu s peperoncinem a neni to vubec spatne !

    OdpovědětVymazat