středa 5. září 2012

Masove kulicky v rajske omacce(polpettine al sugo di pomodoro)

Na masove kulicky budete potrebovat:
400 gr mleteho masa
1-2 vejce
trochu strouhanky na zahusteni(asi 2-3 lzice)
strouzek cesneku
2 lzice strouhaneho syra
majoranka,pepr,sul,spetka muskatoveho orisku

Smichame dohromady vsechny ingredience a dobre prohneteme. Tvorime male kulicky, asi 2-3 cm v prumeru.Neobalujeme ,dame varit syrove. Na zkousku dame varit jednu do omacky, pokud se rozpadne, pridame trosku strouhanky.

Rajska omacka:
Pul salku korenove zeleniny, lepe nastrouhat
sklenice neochuceneho rajskeho protlaku /asi 400 gr/-nebo cerstva, oloupana a jader zbavena , nasekana rajcata
1 bobkovy list
1 hrebicek
sul, pepr nebo jeste lepe spetka peperoncina
sekana petrzelka na posypani

Osmahneme zeleninu a vlijeme rajcatovy protlak nebo dame rozsekana rajcata. Nechame povarit, pridame hrebicek a bobkovy list, sul,pepr nebo peperoncino. Varime mirne asi 10 minut, az je zelenina mekka . Vlozime syrove masove kulicky a povarime dalsich asi 10 minut, behem vareni obratime. Vyjmeme bobkovy list , posypeme petrzelkou a podavame.

9 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, moc Tě zdravím To je další super dobrůtka

    OdpovědětVymazat
  2. Růženko,tak dnes byl stejný oběd i u nás,ale já ještě do té rajské dávám trošku tymiánu.Měj se fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Spetku tymianu jsem dala taky, jen jsem ho zapomela napsat do receptu!)

    OdpovědětVymazat
  4. Kuličky v rajské omáčce jsou u nás často. Vnoučátka rajskou milují.   

    OdpovědětVymazat
  5. Růženko vyzkoušela jsem včera a chutná báječně,dala jsem sice trochu víc kořenové zeleniny a udělala více omáčky a dneska jsem uvařila jen špagety a posypala parmazánem a vylepšila bazalkou.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Se spagetama se to dela taky a rikaji tomu "zapnute spagety"-podle tech kulicek, ktere pripominaji knofliky)

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasná dobrota, právě ji vařím. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak nevím proč, ale rajskou omáčku s kuličkami masovými jsem ještě nedělala. Máme ji rádi s vařeným hovězím masem a knedlíkem nebo těstovinami. A mleté maso máme nejraději upečené v mufinkovém pekáči jako karbanátky. Ale klidně bych si to dala, jsme všejedlíci, vlastně až na nějaké výjimky spíš exotické.   

    OdpovědětVymazat
  9. U nás k rajské frčí plněné papriky, ale tohle vyjde nastejno a dá to míň práce.Zařadím do svého kuchařského repertoáru.

    OdpovědětVymazat