Italská klasika - pasta alla carbonara aneb těstoviny po uhlířsku!
Recept je pro dvě osoby:
2 plné hrsti těstovin
80 gr uzené pancetty (nebo anglické slaniny eventuálně libového uzeného) krájené na kostičky
1 čersvé vejce
3 lžíce tvrdého, stroouhaného ovčího sýra
3 lžíce strohaného parmezánu
1 lžíce smetany (nebo mléka)
mletý pepř
Zatímco se vaří těstoviny, dáme na suchou pánev opéct kostičky pancetty. Do větší mísy rozšleháme vejce, přidáme oba sýry, pepř, lžíci smetany či mléka (nemusí být, ale měla by vzniknout hustší kašička), dobře promíchejte.
Když jsou těstoviny uvařené - pokud možno na skus - scedíme a ihned vhodíme do mísy a hned za ní opečené, horké kostičky slaniny. Dobře promícháme, těstoviny se musí obalit.
Správně by se měly používat špagety, ale řiďte se svou chutí. U nás doma máme v oblibě vřeténka.
BUON APPETITO!
Ahoj Růženko, těstoviny bych si hned dala, vypadají moc jedle
OdpovědětVymazatDalší skvělý recept na mé oblíbené těstoviny. Díky.
OdpovědětVymazat