úterý 3. července 2012

Testoviny s parkem

Tohle neni zrovna typicky italsky recept, jak pripravit testoviny. Ale obcas delam pokusy stylu "co dum dal" a vyslo to dobre, navic se omacka pripravi v dobe, kdy se vari testoviny.
Ty jsou pak daleko chutnejsi, kdyz pripravime omacku a pak je vlozime do ni a zamichame, nez naopak-t.j. polit testoviny pripravenou omackou. Schvalne to vyzkousejte!

Suroviny pro 4 osoby:
350 gr testovin (vretenka, penne, kolinka)
100 gr parku
sklenice rajskeho protlaku
2 lzice smetany ( i zakysane)
trochu oleje,
petrzel
strouhany parmezan

Na vetsi hlubokou panev (musi se do ni vejit i uvarene testoviny) dame rozehrat olej, pridame na kousky nakrajene parky (ja prepulim podelne a pak krajim na pulkolecka). Trochu osmahneme, pak vlejeme rajsky protlak, kratce povarime, ke konci pridame smetanu. Jiz bez vareni posypeme sekanou petrzelkou.
Uvarene testoviny vhodime do panve, dobre promichame a posypeme strouhanym syrem.

6 komentářů:

  1. Může to být moc dobré. Až na to, že málokdy seženeme opravdu dobré párky. Většinou jsou jak ,,pilinami plněné". Je lepší připlatit za dražší, pokud jsou opravdu z masa a ne z náhražek. My máme rádi všechny přílohy a těstoviny ve všech podobách děláme často. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  2. Jídlo vypadá velice lákavě a určitě bude chutnat v horkém létě. Moc tě zdravím.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Tak jestli uz ani u nas nejsou dobre parky, tak to jsme na tom spatne. Ja vzdycky kdyz jsem jela domu, ptali se , co chces, tak to byl parek a cesky chleba!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Růženko, další super recept!! Jak píše Růženka z Moravy také mám problém sehnat kvalitní párky, aby v nich nebyla jen samá sojová nahrážka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Růženko, to je rychlé a určitě moc dobré.

    OdpovědětVymazat