středa 11. července 2012

Omacka na testoviny z cerstvych rajcat

V horkych dnech se u plotny snazim byt co nejmene. Nicmene v Italii jsou testoviny na stole denne, tak alespon pripravuji omacky za syrova. Tato je z cerstvych ,oloupanych rajcat.

POTREBY:
Testoviny, 2 hrsti na osobu dame varit do osolene vody
4 zrala rajcata, sparime nebo vhodime do horke vody na par vterin, oloupeme
a nakrajime na velmi drobne kousky
1 strouzek cesneku
po lzici sekane petrzelky, bazalky, trochu oregana
sul, pepr, nebo peperoncino
2 lzice olivoveho oleje
nastrouhany parmezan nebo tvrdy ovci syr, nebo smichame oboje

Do vetsi misy,ve ktere pak budeme podavat testoviny, dame nadrobno krajena, oloupana rajcata-pred krajenim vymackame trochu vody se seminky.Pridame prolisovany nebo utreny cesnek, bylinky, olej, sul a pepr nebo peperoncino a zamichame. Uvarene a scezene testoviny vhodime do misy, posypeme strouhanym syrem a dobre promichame. Na taliri jeste posypeme syrem.

6 komentářů:

  1. Může to být dobré,já tak podobně dělám brušetu,spařím rajčata,oloupu a vidličkou rozmělním,v toustovači usmažím chleba,pomažu česnekem,pokapu ol.olejem,dám rajčata,osolím a posypu kořením brušety.
    Tady je to se sýrem a nudlema.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Dovolim si mensi opravu-ty myslis asi bruschetu, cte se to brusketa. Je to typicky toskanske, moc dobre a dela se to presne tak, jak jsi to popsala.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Dík za opravu Růži.Já jsem tak trochu poněmčená,Němci vyslovují sch jako š,víš?

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Růženko, moc Tě zdravím   Tenhle recept se mi opět moc a moc zamlouvá Rychlý a jednoduchý

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Aha, mas pravdu, to me hned nenapadlo) Hlavne, ze mas spravny recept a chutna vam!!

    OdpovědětVymazat
  6. Další zajímavý a rychlý recept. Začínají nám zrát rajčata. To bude mňamka.   

    OdpovědětVymazat