pátek 13. července 2012

Kruti zavitky

Zavitky z krutiho masa jsou rychle, lehke a mate je hotove za par minut.Nasla jsem tento recept, trochu jiny, nez obvykle byvaji a hned jsem ho vyzkousela. Tady je:
400 gr krutiho masa nakrajeneho na tenke platky
4-5 lzic strouhanky
na kosticky nakrajenou mortadellu, ale muze byt i sunka, nebo sunkovy ci jiny salam
3 plne lzice strouhaneho parmezanu
trochu sucheho (nesladkeho)bileho vina
sekana petrzelka
olivovy olej

Kruti platky dobre naklepeme. Pokud se trhaji, muzeme je naklepat mezi 2 kusy potravinarske folie.
V misce smichame strouhanku, salam nebo sunku, pridame syr , petrzelku a trochu olivoveho oleje. Rozredime bilym vinem tak, aby vysla napln, ne prilis ridka, ani prilis tuha. Eventuelne pridame trochu suchych ingredienci nebo naopak vino. Na kazdy platek dame lzici (nebo vice, podle velikosti platku) naplne, svineme a spichneme paratkem, aby napln nevytekala. Dame na rozpaleny olej, ze vsech stran osmahneme, kdyz maji platky barvu, podlijeme trochou vina a podusime-staci 10 minut.

4 komentáře:

  1. Ta mortadela je mozarela nebo tak něco?
    Zkusím hned zítra,cukety,brambory mám a pak napíšu,jak se povedlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Masenko vypadá moc lákavě a určitě skvěle chutná. Měj se.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak už vím.Vygooglovala jsem to.

    OdpovědětVymazat