pátek 1. listopadu 2019

Toskánské karbanátky

Toskánské karbanátky (Polpette alla toscana) jsou rychlé a levné jídlo.Budete potřebovat:
*******************************************************************************************************************
3 - 4 plátky staršího chleba
150 gr mortadelly (nebo jiný měkký salám)
2 vařené brambory
2 vejce
trochu špenátu
1 - 2 stroužky česneku
sůl, pepř
strouhanka
olej na smažení
*******************************************************************************************************************
Chléb zbavíme kůrek a namočíme na chvíli do mléka nebo vody. Dobře vymačkáme, dáme do mísy, přidáme uvařené a propasírované brambory,utřený česnek, na drobné kousky nakrájenou mortadellu či salám (pokud je vcelku, dá se i nastrouhat), 2 vejce, špenát (nemáte-li, stačí i sekaná petržel), sůl a pepř. Necháme odpočinout v chladu alespoň půl hodiny, pak tvoříme karbanátky,které obalíme ve strouhance a smažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. BUON APPETITO

Žádné komentáře:

Okomentovat