neděle 7. října 2018

Těstoviny po uhlířsku (Pasta alla carbonara)

Italská klasika - pasta alla carbonara aneb těstoviny po uhlířsku!
***********************************************************************
Recept je pro dvě osoby:
4 plné hrsti těstovin
80 g uzené pancetty (nebo anglické slaniny eventuálně libového uzeného) krájené na kostičky
1 čerstvé vejce a 1 žloutek
3 lžíce tvrdého, strouhaného ovčího sýra
3 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžíce smetany (nebo mléka) 

mletý pepř
***********************************************************************
Zatímco se vaří těstoviny, dáme na suchou pánev opéct kostičky pancetty. Do větší mísy rozšleháme vejce, přidáme oba sýry, pepř, lžíci smetany či mléka (nemusí být, jsou experti, kteří jsou vysloveně proti, ale měla by vzniknout hustší kašička), dobře promíchejte.
Když jsou těstoviny uvařené - pokud možno na skus - scedíme a ihned vhodíme do mísy a hned za ní opečené, horké kostičky slaniny. Dobře promícháme, těstoviny se musí obalit.
Správně by se měly používat špagety, ale řiďte se svou chutí. U nás doma máme v oblibě vřeténka.
BUON APPETITO!




 
 
 




Žádné komentáře:

Okomentovat