Listové těsto se vyplatí mít vždycky při ruce. Zajistíte tak rychlé pohoštění i pro nečekanou návštěvu.
Dnešní recept je snad ze všech co znám nejjednodušší a nejrychlejší - stačí balení listového těsta a pískový cukr!
INGREDIENCE:
1 balení listového těsta
několik lžic pískového cukru - můžete použít i třtinový cukr nebo přidat špetku skořice)
Listové těsto rozválíme na obdélník na vále nebo pečicím papíře hustě posypaném cukrem. Posypeme i těsto a začneme rolovat od kratší strany až k polovině. Pak zarolujeme i druhou polovinu. Zabalíme do folie a dáme asi na půl hodiny do mrazáku.Potom vyjmeme, zarovnáme okraje a nakrájíme na kousky široké asi 1 cm. Položíme na plech a dáme péct do trouby asi na 200 st.až rolky trochu zkaramelizují. Pozor,aby se nepřipálily zespodu - v tom případě dáme pod plech na kterém se pečou ještě jeden nebo zapneme jen horní vrch trouby.Většinou stačí tak 10 minut,le záleží na troubě.
Nepotírala jsem je ničím,ani necukrovala ale řidte se svými zvyky a chutí - jako vždy :-)
Ahoj Růženko, super receptík!! Rychlý a určitě moc dobrý
OdpovědětVymazatAhoj Ali, jsou rychlè,malè a jedlè!
OdpovědětVymazatV mrazáku mám pořád několik balení lístového těsta. Už vím, co z jednoho o vikendu určitě upeču. Rolky vypadají móóóc jedle. Diky za recept, zase bude překvápko pro jedlíky.
OdpovědětVymazatNo tak už víc, co to bude z listového těsta příště. Miluju ho, je úžasné, kolik se z něj dá vyrobit variant pochutin!
OdpovědětVymazat[3]: Ahoj Boženko, u nás taky nikdy listove nechybí..Uplatnění se vždycky najde,je to taky takový "žolík" Rolky jsou fajn že vyjdou i celkem malé,takové jednohubky
OdpovědětVymazat[4]: Je fakt bezva a hlavně se dá koupit hotové - jednou jsem ho zkusila dělat i doma,je dobré,ale moc pracné.. Kupované linecké už tak dobré není - aspon tady
OdpovědětVymazatTak ...v jednoduchosti je krása a tohle pobízí k vyzkoušení a radost doma je zaručená...bude to mlaskačka ke kávičce...
OdpovědětVymazatRůženko, Rolky a Kuře v bramborové krustě jsem si dala do záložky a určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat[7]: Je to tak desetiminutovka - jen je nutné to odležení v mrazáku,jinak se špatně krájí.Zdravím!!
OdpovědětVymazat[8]: Díky, Ivo,jsem ráda že se líbílo - a bude určitě i chutnat
OdpovědětVymazat