Dnes si připravíme opravdu rychlý oběd - není sice houbová sezóna,ale určitě máte houby buď usušené nebo zmrazené. Začněme je konzumovat neboť za pár měsíců porostou zas!:-)) Já použila jak sušené (dovezené přímo z Vysočiny!) tak zmrazené - ty jsem musela koupit,houby jsou zde vzácný artikl.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
1 větší kuřecí prso - nebo půl kila kuřecích plátků
300 - 400 gr zmrazených hub a eventuelně hrst sušených
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané petrželky (použila jsem též mraženou)
2 lžíce rajského protlaku
trochu smetany na vaření
mouka na poprášení masa
olej, trochu bujonové kostky (podle chuti)
sůl a pepř
Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a pak na proužky asi 2 cm.Lehce poprašte moukou. Na oleji osmahněte velmi krátce rozdrcený česnek a pak vhoďte petrželku a jen zamíchejte. Vložte houby a nechte podusit. Mezitím si na jiné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm připravené kousky masa. Osolte a opepřete,pak vhoďte do pánve s houbami a společně poduste asi 10 - 15 minut. Přidejte protlak a smetanu,zamíchejte a můžete podávat.
P.S. "Straccetti" znamenà v doslovném překladu "hadříčky" :-))
Ahoj Růženko, tak tuhle dobrůtku brzy vyzkouším Houbových receptíků není nikdy dost! Doufám, že letos zase něco nasušíme
OdpovědětVymazatJa taky ) Urcite mas jeste nejakou zasobu tak muzes uvarit obed behem pul hodinky...Zdravim!
OdpovědětVymazatMňam, opět skvělé masíčko. Houby jsou k masu velice dobré, nádherně celé jídlo provoní. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatOpět nový výborný recept
OdpovědětVymazat[3]: Ahoj Bozenko, opravdu to tady vonelo jak v lesiku! Vzpominka na leto..
OdpovědětVymazat[4]: Dekuji - musim rict ze chutnalo!
OdpovědětVymazatRůženko, to je výborný recept. Houby máme rádi a jakékoliv podobě.
OdpovědětVymazatAhoj Ivo, my taky - delaji se i houbove testoviny,rizoto,ravioli...same dobroty!
OdpovědětVymazatTyto " hadříky " bych mohla vždy a je to navíc velice dobrá kombinace a miluji to s noky
OdpovědětVymazat[9]: S noky to neni spatny napad..Tady se noky (tak jako testoviny nebo treba rizoto ) jedi jako prvni chod (tzv.suche polevky) ale obcas to "po cesku" nedodrzuji
OdpovědětVymazatS chutí bych poobědvala, vypadá to báječně! Ale jedla bych to asi jen já, u nás, jak chlapi cítí houby, prchají .
OdpovědětVymazat[11]: Tady to byva obdobne - ten neji to,ten zas ono...Kdybych varila jen to,co chutna vsem,mela bych velice omezeny jidelnicek Nastesti se tu vari tak rychle,ze muzu udelat i neco jen pro sebe
OdpovědětVymazat