středa 25. února 2015

Kuřecí kousky na houbách (Straccetti di pollo con i funghi)

Dnes si připravíme opravdu rychlý oběd - není sice houbová sezóna,ale určitě máte houby buď usušené nebo zmrazené. Začněme je konzumovat neboť za pár měsíců porostou zas!:-)) Já použila jak sušené (dovezené přímo z Vysočiny!) tak zmrazené - ty jsem musela koupit,houby jsou zde vzácný artikl.

INGREDIENCE pro 4 osoby:
1 větší kuřecí prso - nebo půl kila kuřecích plátků
300 - 400 gr zmrazených hub a eventuelně hrst sušených
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané petrželky (použila jsem též mraženou)
2 lžíce rajského protlaku
trochu smetany na vaření
mouka na poprášení masa
olej, trochu bujonové kostky (podle chuti)
sůl a pepř

Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a pak na proužky asi 2 cm.Lehce poprašte moukou. Na oleji osmahněte velmi krátce rozdrcený česnek a pak vhoďte petrželku a jen zamíchejte. Vložte houby a nechte podusit. Mezitím si na jiné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm připravené kousky masa. Osolte a opepřete,pak vhoďte do pánve s houbami a společně poduste asi 10 - 15 minut. Přidejte protlak a smetanu,zamíchejte a můžete podávat.
P.S. "Straccetti" znamenà v doslovném překladu "hadříčky" :-))

12 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, tak tuhle dobrůtku brzy vyzkouším Houbových receptíků není nikdy dost! Doufám, že letos zase něco nasušíme

    OdpovědětVymazat
  2. Ja taky ) Urcite mas jeste nejakou zasobu tak muzes uvarit obed behem pul hodinky...Zdravim!

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, opět skvělé masíčko. Houby jsou k masu velice dobré, nádherně celé jídlo provoní. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ahoj Bozenko, opravdu to tady vonelo jak v lesiku! Vzpominka na leto..

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Dekuji - musim rict ze chutnalo!

    OdpovědětVymazat
  6. Růženko, to je výborný recept. Houby máme rádi a jakékoliv podobě.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Ivo, my taky - delaji se i houbove testoviny,rizoto,ravioli...same dobroty!

    OdpovědětVymazat
  8. Tyto " hadříky " bych mohla vždy a je to navíc velice dobrá kombinace a miluji to s noky

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: S noky to neni spatny napad..Tady se noky (tak jako testoviny nebo treba rizoto ) jedi jako prvni chod (tzv.suche polevky) ale obcas to "po cesku" nedodrzuji   

    OdpovědětVymazat
  10. S chutí bych poobědvala, vypadá to báječně! Ale jedla bych to asi jen já, u nás, jak chlapi cítí houby, prchají .

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Tady to byva obdobne - ten neji to,ten zas ono...Kdybych varila jen to,co chutna vsem,mela bych velice omezeny jidelnicek Nastesti se tu vari tak rychle,ze muzu udelat i neco jen pro sebe   

    OdpovědětVymazat