úterý 2. prosince 2014

Kejlovic kolacky

Recept na chutne a rychle kolacky jsem nasla uz nevim na jakem blogu, takze se omlouvam pokud jsem okopirovala neci originalni recept. Nevim, kdo jsou Kejlovi,ale kolacky maji moc dobre! Vyzkousela jsem je (zrejme je jeste brzy,ale byla jsem zvedava ) coby cukrovi na vanoce.
Je to obdoba dulkovych kolacku jen testo se pripravuje jinak. Myslim ze by se dalo dobre pouzit i na slane susenky.
INGREDIENCE:
300 gr mouky
200-220 gr masla nebo tuku (davam zhruba pul na pul - original uvadi jedno cele maslo /250 gr/ ale zdalo se mi to moc)
3 tavene syry (trojuhelnicky)
spetka soli
marmelada na plneni podle chuti
cukr na obaleni
Mouku prosijeme do misy, pridame spetku soli a rozsekane maslo ci tuk. Dobre promneme a pridame na kousky nakrajene trojuhelnicky. Opet promneme a vypracujeme hladke testo, dame do lednice aspon na hodinu odpocinout.Z testa delame mensi kulicky a dame na plech vylozeny pecicim papirem. Koncem varecky nebo prstem delame v kazde kulicce dulek ktery plnime marmeladou. Peceme asi 20 minut BEZ HORKOVZDUCHU. Upecene cukrujeme nebo obalujeme v mouckovem cukru s vanilkou.

6 komentářů:

  1. Dalsi inspirace. Ja, protoze jsme rodina masozrava, to asi vyzkousim naplnit syrem nebo masovou naplni. Co ty na to?? Sladke podoba bude take dobra. Jak se mas, asi moc prace, protoze nemas cas napsat. Preji klidne zvladani predvanocniho frmolu. Moc zdravim.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, koláčky vypadají nádherně    Určitě byly hned pryč Receptík se mi moc zamlouvá, po vánocích vyzkouším   

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ahoj Bozenko, moc velky fofr zatim nemam ale doslo opet ke zkratu s mobilem, t.j. se psanim z mobilu Ale uz jsem napravila a mas tam romanek! Ta masova napln se urcite moc hodi, pak posli recept!   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ahoj Ali, ja je udelala jako vanocni cukrovi, ovsem jestli vydrzi...Zatim jsou v krabici a nikdo na ne neutoci, snad neztvrdou

    OdpovědětVymazat
  5. No mnamka! Miluju tyhle koláčky urcitě chutnají skvele

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Uz jsem je ochutnala a musim rict ze ano! Pripada mi to trochu jako tvarohove testo. Vyborne jsou s povidlama   

    OdpovědětVymazat