Tento kolac je zajimavy tim,ze je uplne bez vajec! Ja napsala jablko-hruskovy,ale muzete pouzit jen jablka nebo jen hrusky. Myslim,ze v lete by byl vyborny treba s merunkama, broskvema atd.
Ale mame podzim a jablka i hrusky jsou vyborne, takze muzeme zacit!
INGREDIENCE:
3 vetsi jablka nebo tvrdsi hrusky (nebo smichat)
1 lzice masla
250 gr polohrubé mouky
80 gr cukru
1 hotovy pudink - (pokud nechcete kupovany,az budete delat pudink doma, dejte si stranou asi sklenicku)
1 prasek do peciva
1/2 sklenky mleka - priblizne
1/2 sklenky rostlinneho oleje-priblizne (ridte se hustotou testa)
trochu soli
trochu skorice, citr.kura
Jablka nebo hrusky oloupeme a nakrajime na mensi kostky. V kastrolku nebo na panvi rozpustime maslo a vlozime ovoce, muzeme posypat lzici cukru. Za casteho michani dusime asi 5 minut - melo by mirne zkaramelizovat. Lze pridat i lzici sladkeho dezertniho vina.Po odstaveni z plotny vmichame trochu skorice a citronove kury.
Mezitim co ovoce chladne, rozslehame pudink s cukrem elektrickym slehacem (metlou). Mouku smichame s praskem a soli a po castech vmichavame do smesi, postupne prilevame i olej a mleko. Melo by vzniknout testo huste asi jako na babovku. Pak pridame ovoce a vlejeme do maslem vymazane a moukou vysypane formy. Peceme asi 40 minut pri 170'-180'. Vychladle cukrujeme.
Opet parada. Pokusim se sehnat hrusky, nase uz nemam a zase mam co pect o vikendu. Diky za receptik, rodinu urcite potesim. Mej se hezky.
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, to je moc zajímavý receptík! Brzy ho vyzkouším
OdpovědětVymazat[1]: Ahoj Bozenko, muzes dat jen jablka a nic nezkazis Myslim ze budes potrebovat dve davky. Zdravim a dobrou chut!
OdpovědětVymazat[2]: Ahoj Alenko, doporucuju, je to rychlovka (jako vzdy)
OdpovědětVymazat