středa 3. září 2014

Prazma pecena se sardelovou pastou (orata arrosto con pasta di acciughe)

Tento zpusob jak upravit rybu se da pouzit na prazmu,ale i na jine ryby, i sladkovodni, treba pstruh, lin apod.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
2 vetsi nebo 4 mensi ryby
lzice sardelove pasty
4 - 5 strouzku cesneku
1 lzice sekané petrzele a nekolik celych stonku
sul a pepr
olej
Ryby omyjeme, osusime a do jejich kuze udelame sikme zarezy, jak je videt na fotografii. Smichame sardelovou pastu, utreny strouzek nebo dva cesneku a sekanou petrzelku. tuto smes vetreme do zarezu. Vnitrek ryby osolime, opeprime a vlozime snitku petrzele, oloupany strouzek cesneku vcelku a zakapneme olivovym olejem. Rybu potreme olejem i po povrchu a dame pect do horke trouby asi na 15-20 minut - podle velikosti ryby. Muzeme pridat i par brambor krajenych na platky a mirne ovarenych (asi 2-3 minuty v osolene vode) a nekolik rozpulenych cherry rajcatek.

4 komentáře:

  1. Ahoj Růženko, to je úžasný recept a příjemnými surovinami Myslím, že bych to mohla vyzkoušet na českém pstruhovi, tedy až ho rybáři chytnou   

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, to se nekdo ma, ze zije v zemi, ktera ma more. Neni nad cerstvou rybicku a jeste takhle skvely recept, mnam.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ahoj Alenko, se pstruhem to urcite jde, taky obcas delam. Zaurguj rybare!   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ahoj Bozenko budes se divit,ale i kdyz je tu vsude kolem dokola more, ryby jsou pomerne drahe. Idealni by bylo primo u more a kupovat od rybaru Ale jak jsem uz psala, jde to i se sladkovodni rybickou.

    OdpovědětVymazat