pondělí 11. srpna 2014

Susenky s corn flakes (Biscottini con corn flakes)

Nevim jak u vas doma,ale u nas se v lete kukuricne lupinky (corn flakes) konzumuji ve vetsim mnozstvi - s mlekem nebo jogurtem je to osvezujici snidane nebo svacina. Proto vyuzivam tohoto obdobi k priprave nasich oblibenych susenek, jejichz priprava je rychla a jednoducha.
INGREDIENCE:
300 gr hladke mouky
200 gr tuku
100 gr cukru
2 vejce
1/2 prasku do peciva
vanilka
spetka soli
kukuricne lupinky
cokoladove pecicky nebo rozinky, popripade orechy, mandle, pinoli...
V mise utreme tuk nebo maslo (davam vetsinou pul na pul) s cukrem do peny. Pak zapracujeme jedno vejce po druhem, nakonec pridame prosatou mouku se spetkou soli, praskem do peciva a vanilkou. Dobre promichame vareckou a pridame -podle vlastni chuti a fantazie - hrstku rozinek namocenych predem v rumu a pinoli nebo nasekane orechy, ci cokoladove pecicky a sekane mandle. Tyto prisady muzeme obmenovat nebo nechat susenky jen tak jak jsou, bez prisad. Tvorime male kulicky - behem peceni nabehnou - obalujeme v kukuricnych lupincich a davame na plech vylozeny pecicim papirem trochu dal od sebe. Peceme asi 15 minut pri 170-180 stupnich. Po vychladnuti sypeme mouckovym cukrem.

9 komentářů:

  1. Zajímavý recept Růženko.Určitě jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  2. Susenky vypadaji krasne, jen se zakousnout. Recept opisuji do sveho denicku a udelam v zime k sipkovemu caji. Ted by to neslo dat si horky caj, jsou tu tropy. Mej se, pa.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:Zdravim Helenko. Objevila jsem na tvem blogu hackovany ubrus ze sekace. No to je nadhera, tyto krasy se vraceji, jen mit navod a trpelivost si ho uhackovat. Mas pekny blog.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Růženko, corn flakes jsou u nás také moc oblíbené, takže jich mám dostatečnou zásobu. Sušenky o víkendu vyzkouším...sušenek není nikdy dost   

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Ahoj Helenko, delam je i na vanoce coby cukrovi - chutnaji   

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Ahoj Bozenko, jak uz jsem psala, taky je delam spis v zime..Ale sesly se lupinky,tak jsem dostala chut..   

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Ahoj Alenko, budou urcite chutnat i tvym jedlikum..lepsi nez kupovane   

    OdpovědětVymazat
  8. Růženko, to jsou zajímavé sušenky, dávám si recept do záložek.   

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Ahoj Ivo, ty mi taky delas chute   

    OdpovědětVymazat