středa 19. března 2014

Sladké ravioli (Ravioli dolci)

Krome klasickych ravioli, tasticek plnenych ricottou (cti "rikota") a spenàtem - ricottu muzete nahradit tvarohem - se v Itàlii delajì i sladke ravioli, které s temi slanymi majì spolecny jen tvar - a tvaroh ci ricottu kterà se ale pouzìvà pri vyrobe testa.
Ricotta mà jemnejsì chut nez tvaroh a vyràbì se z mlécné syrovàtky.
Nàpln byvà z marmelàdy, kterou jsem tentokràt nahradila pravymi, domàcìmi, ceskymi povidly!

INGREDIENCE:
250 gr ricotty nebo tvarohu
250 - 280 gr hladké mouky (mnozstvì mouky zàlezì na tom jak je tvaroh ci ricotta mokry)
180 gr tuku ci màsla - dàvàm zhruba pul na pul
na spicku noze soli
povidla ci marmelàda dle chuti (ale radeji tuzsì, aby nevytèkala)
vejce na potrenì
mouckovy cukr na posypàni

Mouku prosijeme do mìsy, pridàme sul, zmekly tuk nakràjeny na kousky. ricottu ci tvaroh a
dobre propracujeme.Nechàme ulezet v lednici nejméne pul hodiny az hodinu.
Na pomouceném vàle rozvàlìme testo a sklenickou vykrajujeme kolecka. Aby se testo lépe vykrajovalo, ponorìme obcas okraj sklenicky do mouky.
Lzickou dàme na stred kolecek povidla nebo marmelàdu. Kolecko prehneme a okraje dobre primàckneme pomocì vidlicky. Potreme rozslehanym vejcem i na spojeném okraji aby se pri pecenì neotevrela ( i tak se to nekterému podarì :-)) a dàme na plech vylozeny pecìcìm papìrem.
Ravioli jsou dost mekké proto si pri prenàsenì na plech pomuzeme spachtlì.
Peceme pri 180' az zezlàtnou. Dàme vychladnout na mrìzku a pak cukrujeme mouckovym cukrem.

6 komentářů:

  1. U nas se raviolkam rika tasticky. Ja, kdyz je malo casu a je potreba honem neco na stul, tak toto skvele testo po rozvaleni nakrajim jen na ctverecky a po upeceni je obalim v cukru s vanilkou. Vzdy to uspeje.

    OdpovědětVymazat
  2. AHoj Růženko, taštičky voní  až k nám    Těsto si opisuju a vyzkouším! Mám ještě pár domácích marmelád, tak bude čím plnit   

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:To je dobry napad Testo je opravdu dobre a rychle hotove, msm podobny recept na testo se slehackou, taky bez cukru, jen pak v nem obalit..

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ahoj Ali,  domàcì marmelada je na ne nejlepsi. Musim rict,ze povidla tady mela VELKY  uspech! Uz me pry pripravuji dalsi varku az na podzim pojedu do Prahy   

    OdpovědětVymazat
  5. To musim vyzkouset ,uz si tisknu navod.Urcite jsou moc dobre.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Jsou dobre, hlavne s temi povidly! Mas moc zajimavy blog )

    OdpovědětVymazat