pátek 17. ledna 2014

Toskánská bábovka s hruškami a ořechy (ciambellone toscano con le pere e noci)

Vánoční dobroty jsme už strávili, novoroční předsevzetí, jak budeme držet dietu jsou zapomenuta, takže předkládám recept na pravou, zdravou a kalorickou toskánskou bábovku :-)
************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
3 nepříliš zralé hrušky
3 vejce
100 g změklého máslado peciva
vanilka
hrstku hrozinek namocenych v rumu
spetka soli
150 g cukru
80 g sekaných ořechů
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva s vanilkou
hrst rozinek namočených v rumu
špetka soli
*********************************************************************************************************************
Hrušky nakrájíme na kousky a dáme za vařit do kastrůlku spolu s jednou lžící cukru, až změknou. Občas zamícháme, nepřidáváme žádnou tekutinu. Necháme vychladnout, mezitím utřeme máslo se zbylým cukrem, pak přidáváme jeden žloutek po druhém a vždy dobře zapracujeme. Do vzniklé hmoty přidáme okapané rozinky, nahrubo nasekané ořechy a po částech hrušky i se šťávou. Pak prosátou mouku se solí a práškem do pečiva.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Pokud máte rádi, i špetku skořice. Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme při 180° asi 40 minut. Vychladlé cukrujeme. BUON APPETITO!

8 komentářů:

  1. Ty jsi ale podsivka, když vidím tu tvou krásnou babovku a ještě s hruškami, tak musím opravdu zapomenout na nějakou dietu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, jedním slovem mňam      Vypadá nádherně a určitě byla hned pryč Já dnes peču kynutý buchty s povidlama    Růženko, měj se moc krásně

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ahoj Bozenko, ja to znam jak se vzdycky od ledna zacina s dietou ale to je pak clovek bez nalady!

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ty mi ale taky delas chute! A povidla zrovna mam, tady nejsou,ale privezla jsem z Prahy - a domaci. Skoro skoro.....Zatim ahoj, mejte se krasne!

    OdpovědětVymazat
  5. To je zajímavý recept. Určitě bábovku vyzkouším.   

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Je to zas trochu jina babovka. Zdravim!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Růži,bábovka je určitě dobrá,soudě podle ingrediencí Při čtení receptu jsem jen polykala    asi ji budu muset vyzkoušet Měj se pěkně Alena

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Ahoj Alenko, to jsem rada,ja se na navsteve u tebe taky jen olizuju!   

    OdpovědětVymazat