neděle 4. srpna 2013

Masový salát

V horkých dnech asi nikoho nebaví stát u plotny, ale jíst se musí...Proto se uchyluji k receptům různých salátů, rýžový, těstovinový, s tuňákem, s masem z konzervy jako je ten dnešní.
Důležitá je hlavně kvalita masa v konzervě, používám hovězí v přírodním rosolu. Dále jsou potřeba čerstvé a kvalitní suroviny, především se jedná o zeleninu. Nemělo by jich být moc, aby se rozeznaly jednotlivé chutě a jen jednoduše ochucené, stačí ocet, buď vinný nebo kvalitní balzamikový a olivový olej.
******************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
250 - 300 g přírodního masa v konzervě
2 jemně strouhané mrkve
2 malé, čersvté cibulky
2 hrsti čerstvých cherry rajčátek
hlávkový salát
lžíce kaparů a 10 - 15 černých oliv nakrájených na plátky - podle chuti, jinak můžete vynechat, i když právě tyto ingredience dodají salátu ten správný "říz" :-)
ocet a olej na dochucení
sůl a pepř podle potřeby
********************************************************************************************************************
Příprava je velice jednoduchá - vše nakrájejte na kousky, cibulku na jemné plátky. Podle potřeby přisolte, ale pokud přidáte olivy a kapary, tak opatrně!
Tyto saláty nabízejí celou škálu možností a variací podle vaší chuti. Podle mě je důležité nic nepřehnat, aby některá surovina "nezabila" ty ostatní.
Dáme vychladit do lednice a spolu se stejně dobře vychlazeným pivem a čerstvým pečivem je to výborná letní večeře. BUON APPETITO!


7 komentářů:

  1. Já jsem Vegetarián takže nic pro mě

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, v tomhle vedru je to super rychlá a dobrá večeře    Jak vidím tak italské konzervy jsou ještě kvalitní, plné masa. Tady u nás obsah často neodpovídá názvu

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:Moc pěkně jsi fotky upravila .... jsou super     

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Da se pouzit na kousky nakrajena mozzarella a je to taky dobre

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Diky, uz se v tom zacinam orientovat - a je to moc hezka hracicka )

    OdpovědětVymazat
  6. Růženko, saláty v horku jsou u nás často. Jak píše Alis, masové konzervy jsou u nás velice nechutné. Na tento salát by určitě mohlo být i libové pečené maso. Salát je zajímavý.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Mas pravdu, jde to i z peceneho masa. Pokud neni konzerva kvalitni, lepe neriskovat!

    OdpovědětVymazat