pondělí 13. května 2013

Veprova pecene po toskansku

V Toskansku se nepouziva prilis koreni, zato bylinky, jako salvej,rozmaryn apod.najdete temer ve vsech upravach masa. Zvlast chutna je veprova pecene se slaninou a bylinkami.
Budete potrebovat :
750 gr veprove pecene
1 cibuli
3-4 lzice korenove zeleninu
2 strouzky cesneku
lzicku listku rozmarynu
par listku salveje
100gr slaniny
sklenka bileho sucheho vina (asi 1 a pul dl)
sul a pepr

Rozmaryn, salvej, cesnek a trochu pepre rozsekame nebo rozmixujeme. Slaninu nakrajime na podlouhle kousky a obalime ji v rozsekane smesi. Do veproveho masa udelame ostrym nozem zarezy a prospikujeme ji slaninou. Maso opeceme na oleji, aby se zatahlo,vyndame ho, pak pridame nakrajenou cibuli a korenovou zeleninu.Chvili restujeme, pak vlozime znovu maso a jeste opekame. Zalijeme bilym vinem, nechame je chvili odparit, pak maso dame do trouby pect asi hodinu, hodinu a pul, az zmekne.Nebo je muzeme dusit, prikryte poklickou, v kastrolu.
Po upeceni maso zabalime do alobalu a nechame aspon 15-20 minut odpocinout-bude se pak lepe krajet a nedroli se.
La
.

3 komentáře:

  1. Ahoj Růženko, tenhle recept se mi opět moc zamlouvá. Maso musí být moc jemné a s omáčkou to bude moc dobré

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, tak to bych si dala. Mňami.

    OdpovědětVymazat
  3. Růženko, to je zajímavý recept, určitě ho vyzkouším. Ráda používám čerstvé bylinky.   

    OdpovědětVymazat