středa 8. května 2013

Teleci na zampionech


V Itálii se většina pokrmů nezahušťuje moukou, proto jsou i delší úpravy lehčí a lépe stravitelné.
Jedním z nich je i následující telecí se žampiony.
*******************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
500 g telecího masa nakrájeného na menší kousky
1 cibule
300 g žampionů
1 stroužek česneku
rajský protlak podle chuti - asi půl sklenky
na špičku nože sladké papriky
sůl, pepř
3 lžíce smetany
trochu masoxu
olej
lžíce sekané petrželky
*******************************************************************************************************************************
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na olej zesklovatět. Vložíme maso, lehce osmahneme, přidáme utřený česnek, papriku a mírně podlijeme vývarem z masoxu. Podusíme a když maso trochu změkne, přidáme na plátky krájené žampiony a rajský protlak. Opět podusíme a ke konci necháme bez pokličky, aby šťáva trochu zhoustla. Je zahuštěná jen cibulí a žampiony. Ke konci přidáme smetanu, na
talíři posypeme sekanou petrželkou a podáváme. Tady většinou jen s čerstvým chlebem. BUON APPETITO!

4 komentáře:

  1. To vypadá na úžasnou mňamku:)
    Prohlídla jsem si Vaše ruční práce. Nádhera, jste moc šikovná !

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, mňam..to musí být dobrůtka     

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: A ja si prohlidla Vas - nemate co zavidet ) Koralkovani se mi moc libi,ale jeste jsem nezkousela- musim napravit!

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Alenko, je to dobre a rychle - vhodne pro pracujici zenu! Zdravim!!

    OdpovědětVymazat