středa 17. dubna 2013

Testoviny po uhlirsku (Pasta alla carbonara)

Na dnesni recept budete potrebovat par surovin a par minut. Uspech zalezi hlavne na rychlè priprave! Originalni recept uvadi spagety,ale muzete pouzit i jine formaty - u nas jsou oblibena vretenka.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 gr testovin
2 - 3 čerstvé žloutky
2 lzice smetany - (nemusi byt)
50 gr strouhaneho tvrdeho ovciho syra
50 gr strouhaneho parmazanu
150 gr "pancetty" nebo anglicke slaniny
pepr

Pancetta je italska slanina,na "carbonaru" (cti karbonara) se pouziva mirne uzena. Pokud nemate, pouzijte anglickou slaninu.Nakrajejte ji na male kousky a dejte opekat na panev. Zatimco se vari spagety, rozslehame žloutky se smetanou-nekteri kuchari ale tvrdi, ze se smetana davat nemusi , pridame mlety pepr, a nastrouhane syry. Dobre promichame,utvori se krem,asi jako testicko.Kdyz jsou vretenka (nebo spagety) uvarene-ne uplne do mekka, mely by byt "al dente" t.j. mirne tuhe-slijeme vodu, vhodime horkou slaninu do misy, na ni testoviny a hned na to vajecnou smes a rychle zamichame.Pracujeme rychle, aby testoviny i slanina byly pekne horke. Testoviny se musi obalit vejci,proto michame dukladne. Na taliri jeste posypeme strouhanym parmezanem.

5 komentářů:

  1. Takže ta vejce Růži jsou v podstatě napůl syrová - v konečné fázi. Karel může nudle pořád a tohle je snadný recept.
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Ano, vejce musi mit kremovitou konsistenzi, nesmi se "uvarit". Zkus to, tady je to dost popularni recept a chutna snad kazdemu Zdravim!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Růženko,moc Tě zdravím    Moc se mi tenhle recept zamlouvá. Koupím slaninu a jedlíkům připravím. Tahle rychlá jídla jsou ideální   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:Určitě zkusím Růži.Pa.

    OdpovědětVymazat
  5. Vřetena máme také nejraději. Dík za skvělý, rychlý a hlavně chutný recept.

    OdpovědětVymazat