Pokud mate v lednici kureci platky, trochu bileho vina a nejake bylinky, muzete behem par minut uvarit obed. Originalni recept uvadi teleci maso,ale z kureciho vyjdou stejne chutne a usetrite i par korun (eventualne euro :-))
INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
500 gr kurecich platku
mala sklenka bileho vina
lzice citronove stavy
lzice masla
2-3 lzice sekanych bylinek (petrzel, bazalka, salvej)
olej, mouka na obaleni masa, sul, pepr
trocha vyvaru -muze byt i z masoxu
Kureci maso opatrne naklepeme, osolime, opeprime a lehce obalime v mouce..Na panvi rozpalime olej a platky opeceme po obou stranach. Vlijeme vino, citronovou stavu, zmirnime ohen a kratce povarime-asi minutu.Posypeme bylinkami, pridame trosku vyvaru- opatrne, aby stava nebyla prilis ridka -priklopime poklici a chvili dusime (staci 5 minut). Nakonec dame lzici masla na zjemneni stavy a uz nevarime.
Jako prilohu jsem udelala pomfrity,ale nesmazim je, nybrz delam v troube - rozlozim na plech vylozeny pecicim papirem, trochu pokapu olejem a dam do trouby na 200 stupnu, asi na 15 minut. Pak osolim a hned podavam.
Ahoj Růženko, plátky vypadají moc lákavě
OdpovědětVymazatVidím Růži že taky ráda používáš bylinky. Děkuji za recept.
OdpovědětVymazatMaso s bylinkami musí být velice chutné, určitě zkusím uvařit.
OdpovědětVymazat