pátek 12. října 2012

Cesko-italsky obed

Většinou vařím po italsku - jídla jsou zdravá, chutná a hlavně rychlá. Ale v rámci "dlouholeté spolupráce" občas obě kuchyně prolínám...
V Itálii se jako první chod podává "pasta"-těstoviny všeho druhu.Pak je teprve maso s přílohou, ovoce, někdy i moučník a na závěr samozřejmě esspresso... i když dnes se takové obědy připravují spíš jen v neděli nebo u nějaké slavnostní příležitosti.
Dnešní recept na druhý chod jsem našla na sáčku s kořením na vepřové maso, který jsem si přivezla z Čech. Jelikož měl úspěch, podělím se o něj s vámi :-)
*************************************************************************
INGREDIENCE:
800 g vepřového masa
1 cibuli
1 stroužek česneku
plechovku piva _ tady je obsah 33 cl
směs na vepřovou pečeni Vitana (nebo podobnou)
olej
************************************************************************
Maso posypte směsí koření a svažte provázkem. Zprudka opečte na pánvi, aby se zatáhlo.Vložte do pekáčku . Nakrájenou cibuli s česnekem osmahněte, přidejte pivo.nechte povařit, pak vlijte na maso a pečte zhruba 1,5 hodiny. Maso vyjměte z pekáčku, nechte chvíli zchladnout, odstraňte provázek, nakrájejte na plátky. Je výborné třeba s bramborovou kaší ale i studené s chlebem.

5 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, to vypadá moc dobře

    OdpovědětVymazat
  2. Růži z Tebe je skvělá kuchařinka.

    OdpovědětVymazat
  3. Člověk se stále něco učí, stále něco zkouší, mám to tak nastavené taky. Jen to vymýšlení co vařit, aby to vyhovovalo a chutnalo je někdy horší.

    OdpovědětVymazat
  4. Růženko, recept vypadá zajímavě.   

    OdpovědětVymazat
  5. Sotva se na tu dobrotu podívám, dostávám hlad a chuť na masénko.

    OdpovědětVymazat