pátek 3. srpna 2012

PRIRODNI PLATKY NA VINE (SCALOPPINE)

Timto rychlym zpusobem pripravite maso bud teleci, kureci nebo kruti. Staci k tomu tenke platky masa, trochu bileho vina a petrzelka.
Potreby:
8 tenkych platku z vyse uvedenych druhu masa
olej a trochu masla,sul, pepr
mouka na obaleni
pul sklenky bileho, prirodniho vina
asi lzice nasekane , cerstve petrzelky (muzete pridat i trochu bazalky)

Maso trochu naklepeme, osolime, opeprime,poprasime moukou. Na panvi rozpustime trochu oleje s kouskem masla-jen na opeceni, maso nesmi plavat! Vlozime platky a zprudka opeceme po obou stranach. Jakmile maso chyti barvu (staci opravdu minuta), podlijeme bilym vinem. Nechame jej vyparit,staci 3-4 minuty, muzeme pridat i trosku masove kostky, pokud jsme to neprehaneli se soli. Posypeme rozdrcenou petrzeli ( s bazalkou, mame-li radi) a je hotovo! Jako priloha se hodi bud zeleninovy salat, nebo brambory ci hranolky.

6 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, to je super typ na rychlé a lehké jídlo

    OdpovědětVymazat
  2. Růženko,no to zase bude příští týden rychle uvařeno,vypadá to zajímavě.   

    OdpovědětVymazat
  3. Rychlé a určitě dobrá mńamka.K létu jako stvořené.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to bych si dala říci, je to jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Vyzkoušíme... Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat
  5. A co s tím zbytkem vína v lahvi? Popíjíme při vaření nebo při jídle? Předpisy jsou velmi inspirativní.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Dopijeme, aby se nevyparilo!!)

    OdpovědětVymazat