středa 15. srpna 2012

Peceny pstruh s bramborami

Pstruh, ktereho vidite na obrazku, se jmenuje lososovy-jsou krmene krevetkami a diky tomu se jejich maso zabarvi do lososove ruzove.Ale muzete pouzit i normalni pstruhy, nebo jinou rybu, podle vlastni chuti. Ja pouzila vykostene platky pstruha. Pokud byste chteli nechat rybu vcelku, dejte ji do briska bud par snitek rozmarynu a platek, dva citronu, nebo snitku petrzele a strouzek cesneku.
Potreby:
2 pulky vetsiho pstruha, nebo 2 cele pstruhy
citron
rozmaryn
sul a pepr
na platky nakrajene brmbory, tolik, aby pokryly dno pekacku
mala rajcatka krajena na pulky, nebo zrale , tuhe rajce, krajene na kousky
porek nebo mladou cibulku, nakrajenou na tenka kolecka
olej a trochu bileho vina

Brambry oloupame , nakrajime na platky asi pul cm a dame ovarit do osolene, horke vody asi 4
minuty-musi zustat tuhe. Nasypeme na ne rozkrajena rajata, porek nebo cibulku, podlijeme troskou vina (staci 2-3 lzice) , olej a dame na chvili zapect do trouby. asi po 5 minutach vlozime rybu, trochu polejem olejem nebo dame trosku masla. Peceme dalsich asi 10 minut, rybu mezitim obratime. Nesmi se pect dlouho, aby se nevysusila.

2 komentáře:

  1. Vypadá skvěle,já tak podobně dělám normální pstruhy. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, to vypadá moc krásně. Já obvykle dělám pstruha jen na másle. s trochou kmínu. Takže až bude pstruh, bude i Tvůj  recept!! Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat