Pstruh, ktereho vidite na obrazku, se jmenuje lososovy-jsou krmene krevetkami a diky tomu se jejich maso zabarvi do lososove ruzove.Ale muzete pouzit i normalni pstruhy, nebo jinou rybu, podle vlastni chuti. Ja pouzila vykostene platky pstruha. Pokud byste chteli nechat rybu vcelku, dejte ji do briska bud par snitek rozmarynu a platek, dva citronu, nebo snitku petrzele a strouzek cesneku.
Potreby:
2 pulky vetsiho pstruha, nebo 2 cele pstruhy
citron
rozmaryn
sul a pepr
na platky nakrajene brmbory, tolik, aby pokryly dno pekacku
mala rajcatka krajena na pulky, nebo zrale , tuhe rajce, krajene na kousky
porek nebo mladou cibulku, nakrajenou na tenka kolecka
olej a trochu bileho vina
Brambry oloupame , nakrajime na platky asi pul cm a dame ovarit do osolene, horke vody asi 4
minuty-musi zustat tuhe. Nasypeme na ne rozkrajena rajata, porek nebo cibulku, podlijeme troskou vina (staci 2-3 lzice) , olej a dame na chvili zapect do trouby. asi po 5 minutach vlozime rybu, trochu polejem olejem nebo dame trosku masla. Peceme dalsich asi 10 minut, rybu mezitim obratime. Nesmi se pect dlouho, aby se nevysusila.
Vypadá skvěle,já tak podobně dělám normální pstruhy. Krásný den.
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, to vypadá moc krásně. Já obvykle dělám pstruha jen na másle. s trochou kmínu. Takže až bude pstruh, bude i Tvůj recept!! Měj se moc hezky
OdpovědětVymazat