pátek 1. listopadu 2019

Skleničková jablková bábovka s polevou

Recept na tuto bábovku jsem našla v jedné "skleničkové" kuchařce. Je velmi chutná, vydrží dlouho vláčná (ale dlouho nevydrží nikdy :-)) a nikdo by nehádal, že jsou v ní jablka! Taky je velmi brzy hotová a zvládne jí i úplný začátečník. Budete potřebovat:
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
3 vejce
1 sklenička cukru
1 1/2 skleničky mouky (máme zde jen hladkou, vhodná je ale i polohrubá)
1/2 prášku do pečiva
2 větší jablka
5 lžic oleje
2 lžíce kakaa
špetka soli
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Jablka nastrouháme na hrubo a dáme do mísy, ve které budeme zadělávat těsto. Přidáme skleničku cukru a vidličkou rozšlehaná vejce. Necháme asi 10 minut stát.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Do směsi jablek přidáme olej, dobře promícháme a vmícháme po částech moučnou směs. Nalejeme do dobře vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a pečeme asi půl hodiny při 180° - záleží na velikosti formy a troubě.
Vychladlou bábovku vyklopíme a může se jen pocukrovat nebo ozdobit polevou jako na fotce. Polevu jsem připravila z 50 g moučkového cukru a lžíce horkého mléka. Děláno od oka, takže pokud je hustá, přidejte trochu mléka, jestli je řídká trochu prosátého moučkového cukru. Polijeme bábovku cik cak a necháme zaschnout.
BUON APPETITO!







4 komentáře:

  1. Páni, tady se mi líbí!!! Tady se vaří úžasné dobroty a ještě mé milované Toskánsko!
    Růženko, objevila jsem vás náhodou, ale jsem moc ráda!
    Posílám pozdravy a hlavně přání pevného zdraví! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Zatím ještě funguje můj původní blog www.nejenhackovani.blog.cz kde je článků mnohem víc . Přenáším je sem, ale jde to pomalu 😉

      Vymazat
  2. Tak to je zajímavé s těmi jablky, někdy musím vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
  3. No sakra, ta vypadá lákavě. U nás se dělá jablečno margotková bábovka. Ale i tuhle zkusím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat