úterý 29. března 2016

Pasta di mezzanotte (Půlnoční pasta)

Půlnoční pasta vděčí za svůj název černým olivám, které použijeme rozmixované nebo jemně nasekané. Jinak je příprava velmi jednoduchá a zvládnete ji než se uvaří těstoviny - v tomto případě fusilli aneb vřeténka.
INGREDIENCE:
350 gr pasta - nejlépe fusilli (vřeténka)
150 gr okapaného tuňáka
150 gr černých oliv
200 ml smetany (šlehačky)
muškátový oříšek, peperoncino
sůl a pepř
olivový olej
strouhaný parmezán
Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku. Okapaného tuňáka spolu s rozmixovanými olivami dáme na větší pánev mírně orestovat na olej. Přidáme smetanu, na špičku nože muškátového květu, peperoncino podle chuti, dobře zamícháme a pokud se vám směs zdá být příliš hustá, zřeďte jí trochou vody ve které se vaří těstoviny. Uvařené těstoviny - ne úplně do měkka ale "na skus" pak scedíme a vhodíme do pánve s omáčkou, chvíli promícháme, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.

8 komentářů:

  1. Jsem to trapné procento lidí, co nepřišlo olivám na chuť, alespoň se doma nemusíme hádat ...ale těstoviny bych si dala

    OdpovědětVymazat
  2. Olivy mám ráda a s těstovinama musí být moc chutné. Buď ráda, že máte olivy vypěstované v Itálii. Kupovala jsem olivy z Řecka, ale po varováni už je nekoupím.........?!?!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:Samotné je taky moc nejím, ale jídlu dodávají tu správnou chuť - zvlášť v kombinaci s tuňákem! a zvlášť když jsou rozdrcené nebo rozmixované. Ale můžou se i vynechat   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Na nedostatek oliv si rozhodně nemůžeme stěžovat    Kdysi jsme měli i 2 malé olivovníky a jak pěkně rodily! Ale mám obavu že do hotových jídel s olivami používají ty levnější což určitě nebudou toskánské O těch řeckých nic nevím - nějaký skandál?

    OdpovědětVymazat
  5. Ruženko, také patřím mezi to "trapné procento" co nejí olivy, ale toto vypadá dobře, přeji všem dobrou chuť!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já můžu olivy, můžu těstoviny i tu šlehačku. Ale nikdy by mě nenapadlo to smíchat dohromady!

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Na tom není nic trapného prostě na ně nejsme zvyklí. Italům zas třeba nechutná naše dušené zelí nebo koprovka Můžeš je ale vynechat - v tom případě budeš mít pastu denní

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: A zapomněla jsi na tuňáka! Na tu šlehačku jsem nejdřív koukala trochu divně, ale sedne tam, pěkně všechno váže.   

    OdpovědětVymazat