pondělí 29. února 2016

Sušenky bleskovky s Nutellou (Biscottini veloci alla Nutella)

Následující recept na sušenky je snad nejrychlejší co znám! Nemusíte přidávat tuk, cukr ani čokoládu protože vše obsahuje Nutella kterou nemusím jistě blíž představovat. Jen bych doporučila použít pravou Nutellu místo různých napodobenin které jsou - aspoň na mou chuť - příliš plné tuku a cukru. Ale jak říkávali naši předkové "proti gustu žádný dišputát" a použijte krém který máte nejraději. Kromě čokoládové chuti existují třeba oříškové a můžete udělat různé druhy sušenek. Objevila jsem je trochu pozdě, ale byly by vhodné i jako vánoční cukroví.
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
180 gr nutelly
150 gr hladké mouky
1 vejce
špetka soli
******************************************************************************************************************************************
Nutellu vyndejte do mísy a nechte na teplém místě trochu povolit. Do prosáté mouky přidejte špetku soli, vejce jen mírně rozšlehejte v hrníčku aby se spojil žloutek s bílkem.
Nejlépe se mi pracovalo s vidličkou - Nutellu rozmačkejte a po částech přidávejte mouku a vejce. Vždy trochu zapracujte do Nutelly a pak přidejte další až vznikne těsto.Nechte chvíli odpočinout v lednici a pak tvořte kuličky, buď rukou nebo lžičkou a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct asi při 170´, většinou stačí tak 10 minut. Ale řiďte se jako vždy vlastním čichem - když začnou vonět, je většinou hotovo! Nechte vychladnout - po vytažení z trouby jsou dost měkké. Mírně pocukrujte moučkovým cukrem s vanilkou.

17 komentářů:

  1. Super rychlovka. Máš pravdu, Nutella už není co bývalo. Kdysi jsme si ji vozili z Rakouska a s chutí co má Nutella teď, to se nedá přirovnat. Někdy až bude časová tíseň, vyzkoušim.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Stačí necelá půlhodinka a můžeš mlsat   

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Zjistila jsem, že Nutella má tady jinou chuť než ta - i když originální - co prodávají v Čechách. Zrovna tak je to se zmrzlinou i s těstovinami. Značka odpovídá, ale zřejmě se chutě přizpůsobí každému národu zvlášť

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasná superrychlovka, díky ti za recept!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Růženko, super rychlovka      Díky za receptík

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Zatím nejrychlejší recept na sušenky který znám!   

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Rychlovka a nutelová Ale vloni jsme nedoplnily zásoby !   

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, nutellu jsem měla vždy ráda, to by mi chutanlo! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Jo, nutella ta je hodně nebezpečná   

    OdpovědětVymazat
  10. [12]: Zatím nejjednodušší co znám!

    OdpovědětVymazat
  11. To je tak rychlé, že to určitě vyzkouším, díky

    OdpovědětVymazat
  12. [14]:Řekla bych přímo bleskovka   
    A taky tak rychle snězené !

    OdpovědětVymazat
  13. To vypadá fakt skvěle!
    Ale souhlasím s tím, že Nutella poslední dobou chutná divně, ne tak dobře jako dřív. Není to tím, že do ní cpou palmový olej?

    OdpovědětVymazat
  14. Dělala jsem je o víkendu a byli skvělé!

    OdpovědětVymazat