Následující recept na sušenky je snad nejrychlejší co znám! Nemusíte přidávat tuk, cukr ani čokoládu protože vše obsahuje Nutella kterou nemusím jistě blíž představovat. Jen bych doporučila použít pravou Nutellu místo různých napodobenin které jsou - aspoň na mou chuť - příliš plné tuku a cukru. Ale jak říkávali naši předkové "proti gustu žádný dišputát" a použijte krém který máte nejraději. Kromě čokoládové chuti existují třeba oříškové a můžete udělat různé druhy sušenek. Objevila jsem je trochu pozdě, ale byly by vhodné i jako vánoční cukroví.
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
180 gr nutelly
150 gr hladké mouky
1 vejce
špetka soli
******************************************************************************************************************************************
Nutellu vyndejte do mísy a nechte na teplém místě trochu povolit. Do prosáté mouky přidejte špetku soli, vejce jen mírně rozšlehejte v hrníčku aby se spojil žloutek s bílkem.
Nejlépe se mi pracovalo s vidličkou - Nutellu rozmačkejte a po částech přidávejte mouku a vejce. Vždy trochu zapracujte do Nutelly a pak přidejte další až vznikne těsto.Nechte chvíli odpočinout v lednici a pak tvořte kuličky, buď rukou nebo lžičkou a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct asi při 170´, většinou stačí tak 10 minut. Ale řiďte se jako vždy vlastním čichem - když začnou vonět, je většinou hotovo! Nechte vychladnout - po vytažení z trouby jsou dost měkké. Mírně pocukrujte moučkovým cukrem s vanilkou.
jak já jsem na to dostala chuť
OdpovědětVymazatSuper rychlovka. Máš pravdu, Nutella už není co bývalo. Kdysi jsme si ji vozili z Rakouska a s chutí co má Nutella teď, to se nedá přirovnat. Někdy až bude časová tíseň, vyzkoušim.
OdpovědětVymazat[1]:Stačí necelá půlhodinka a můžeš mlsat
OdpovědětVymazat[2]: Zjistila jsem, že Nutella má tady jinou chuť než ta - i když originální - co prodávají v Čechách. Zrovna tak je to se zmrzlinou i s těstovinami. Značka odpovídá, ale zřejmě se chutě přizpůsobí každému národu zvlášť
OdpovědětVymazatÚžasná superrychlovka, díky ti za recept!
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, super rychlovka Díky za receptík
OdpovědětVymazat[5]: Zatím nejrychlejší recept na sušenky který znám!
OdpovědětVymazat[6]:Rychlovka a nutelová Ale vloni jsme nedoplnily zásoby !
OdpovědětVymazatJé, nutellu jsem měla vždy ráda, to by mi chutanlo! Mňam!
OdpovědětVymazat[9]: Jo, nutella ta je hodně nebezpečná
OdpovědětVymazatMňam
OdpovědětVymazatJak jednoduché.
OdpovědětVymazat[12]: Zatím nejjednodušší co znám!
OdpovědětVymazatTo je tak rychlé, že to určitě vyzkouším, díky
OdpovědětVymazat[14]:Řekla bych přímo bleskovka
OdpovědětVymazatA taky tak rychle snězené !
To vypadá fakt skvěle!
OdpovědětVymazatAle souhlasím s tím, že Nutella poslední dobou chutná divně, ne tak dobře jako dřív. Není to tím, že do ní cpou palmový olej?
Dělala jsem je o víkendu a byli skvělé!
OdpovědětVymazat