pondělí 7. září 2015

Mozzarella v "kočáru" (Mozzarella in carozza)

Kočár ve kterém se "veze" naše mozzarella není nic jiného než toustový či jiný chléb obalený v mouce a vejcích. Je to rychlý a chutný recept původem z regionu Campania - jeho hlavním městem je Neapol. Původně vznikl aby se využily zbytky chleba a brzy se stal oblíbeným po celé Itálii. Je to kalorická bomba,výborná i jako zakousnutí k vínu nebo pivu.
Původní recept je pouze s mozzarellou ale můžete vylepšit např.malou sardelkou nebo kouskem šunky.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
INGREDIENCE pro 10 kusů:
10 plátků mozzarelly
20 plátků chleba o něco větších než plátky mozzarelly
2 vejce
trochu mléka
mouka na obalení
olej na smažení
sůl
sardelka nebo šunka - podle chuti
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Nejdříve si nakrájíme mozzarellu na plátky a dáme na talířek nebo na síto aby se zbavila přebytečného láku. Z chleba odkrojíme kůrky a nakrájíme plátky o něco málo větší než mozzarella. Tu osušíme papírovým ubrouskem a vložíme na plátek chleba, podle chuti dáme sardelku nebo šunku (tohle je trochu upravená verze),přiklopíme druhým plátkem chleba a dobře přitiskneme.
Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Nejdříve omočíme hrany chleba,pak obalíme celé v mouce a nakonec celé ve vejcích. Ihned smažíme v rozpálením oleji do zlatova. Podáváme horké.

10 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, to vypadá moc lákavě   

    OdpovědětVymazat
  2. Kalorická bomba to určitě bude, ale musí to být dóóóbré 🍔 🍺.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Musím říct že má úspěch   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:Nepatří zrovna do kategorie dietních jídel, ale jednou za čas si můžeme zahřešit

    OdpovědětVymazat
  5. No tak kalorická omba to asi je, ale občas i taková bomba neuškodí. Vypadá to moc lákavě a je to jednoduché, takže brzy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  6. Božská prasárnička      úplně tu chuť cítím na jazyku
    Začíná podzim a já začínám rýsovat do plavek , byla jsem včera po půl roce poprvé cvičit a kromě mozku mě bolí všechny svaly na těle, takže takovou laskominu budu očumovat u Tebe

    OdpovědětVymazat
  7. [5]:Stačí nepřehánět,jako asi se vším.
    Jsou určitě i horší "bomby"

    OdpovědětVymazat
  8. [6]:Chce to pevnou vůli    Nejhorší je,když se musí vařit i pro zbytek rodiny která je jako na vztek hubená to se pak dietka špatně dodržuje

    OdpovědětVymazat
  9. Děláme z chleba něco podobného, ale obalíme to jen v rozšlehaném vajíčku okořeněném trochou karí, solí, česnekem a rychle osmažíme.Pak doplníme trochou tatarky nebo rajčetem, paprikou, cibulkou.
    Ten tvůj recept by také byl dobrý třeba dát do toustovače a propéci, bylo by to méně tučné, ne?

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Do toustovače se to dát může ale pak je to normální toust s mozzarelou. Dobrý a  zdravější    Jen ta chuť je jiná, už to není ono. Já to po osmažení dávám mezi dva papírové ubrousky aby se tuk odsál.Ten tvůj recept taky znám,často to bývala naše studentská večeře

    OdpovědětVymazat