Schiacciata je neco jako chlebova placka z kynuteho testa, ktera se dela na nekolik zpusobu- hodne tenka, krupava, nebo naopak vyssi, ktera se pak plni uzeninou, syrem, zeleninou jako nase rohliky nebo housky. Kazdy region ma pak svou specialitu, jednou z nejznamejsich je ligurska kdy se do vykynuteho testa udelaji prsty dulky, schiacciata se potre smesì olivoveho oleje,vody a soli a pece se do krupava.Z toho sameho testa jsem upletla i par housticek a posypala makem - to je zas ceska specialitka :-)
V italskych pekarstvich se pecou velike placky, dlouhe i pres metr a siroke zhruva pul metru,ktere se pak kraji podle prani. Predtim si ale vyberete,jestli ji chcete vyssi nebo nizsi, krupavou ci mekkou a s okrajem nebo bez...Je to pochoutka za par korun, pokud pojedete do Italie, nenechte si ji ujit!
To je ale dobrota mrkla jsem na tvůj blog a máš tady samé krásné věcičky Hezký nový rok přeji Eva♥
OdpovědětVymazatDekuji, taky jsem omrkla tvuj blog, moc hezky!
OdpovědětVymazatDalsi sikulka z Vysociny
Do noveho roku vse nejlepsi a hodne inspirace
Tyto housticky mam ze vseho peciva nejradeji. Chvalim a moc.
OdpovědětVymazat[3]:Taky mame radi. A po tom vsem sladkem vanocnim byly vitany Moc zdravim!!
OdpovědětVymazat