Tento pokrm pripravuji z tresky,ale daji se pouzit i jine rybi filety. Priprava je rychla, jako priloha se hodi chleb.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr tresky
2 cerstve cibulky
2 strouzky cesneku
hrst cernych oliv
1 lzice kaparu
400 gr jemne sekanych rajcat nebo rajcatove pyré
2 sardelky nebo lzicku sardelove pasty
sekana petrzelka
peperoncino
olivovy olej
2 lzice piniovych orisku (muzete vynechat)
Pokud mame cerstva rajcata, sparime je a oloupeme, vymackame prebytecnou vodu a seminka a rozdrtime na male kousky.Jinak pouzijeme hotove pyre nebo kousky rajcat v konzerve, eventuelne neochuceny rajsky protlak. Na vetsi panev dame olej a na nem zpenime jemne nakrajene cibulky.
Pridame rajcata, rozetreny cesnek (nemame-li jej v jidle radi, zpenime spolu s cibulkou oloupany ale ponechany vcelku a pred pridanim rajcat vyjmeme), peperoncino, sardelky nebo sardelovou pastu a kratce povarime. Vlozime omyte filety ryby a na kousky posekane olivy s kapary. Pokud pouzijete kapary nalozene v soli, je potreba je predem dobre proplachnout. Vse povarime asi 10 minut, zaverem muzeme pridat piniove orisky. Vetsinou neni potreba prisolit. Povrch posypeme cerstvou petrzelkou a zakapneme olivovym olejem.Podavame s cerstvym chlebem.
Zajímavý receptík Růženko.Přímo letní.
OdpovědětVymazatSkvela mnamka, ale jen pro me a dceru. Muzsky na to neutahnu.
OdpovědětVymazat[1]: Ahoj Helenko, mas pravdu je spis letni, hlavne kdyz mas cerstva rajcata, je to pochoutka.
OdpovědětVymazat[2]: Ahoj Bozenko, je to tak rychle, ze muzes udelat pro chlapi i neco extra a vy si pochutnate na rybicce Kazdopadne se po tom netloustne!!
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, to je úžasná letní mńamka. Ryby mám moc ráda a v poslední době je u nás dost čas to tuňák
OdpovědětVymazatAhoj Alenko, tunaka taky casto pouzivam - do salatu nebo delam omacku na testoviny.
OdpovědětVymazatZdravim a hezky vikend!!
Teda Růženko, klobouček dolů. Vypadá to dobře. To bych si určitě dala
OdpovědětVymazat[7]: Ahoj, klidne muzes, je to "fofrovka" Mas zajimavy blog
OdpovědětVymazat