čtvrtek 26. června 2014

Clafoutis

Dnesni recept jsem si vypujcila z francouzske kuchyne. Je podobny nasi bublanine,ale testo je jemnejsi a ridsi. Zdobime krajenymi mandlemi, i kdyz muzeme nechat i bez. Pokud pouzijeme jine sezonni ovoce, jako jahody,broskve, merunky, maliny, svestky mame moucnik zvany "Flognarde" - clafoutis je pouze ten s tresnemi...At se rozhodneme tak ci onak, pochoutka je to zarucena!
INGREDIENCE:
500 gr tresni
100 gr mouky
1/2 prasku do peciva
3 vejce
50 gr cukru + 2 lzice do formy
2 dl slehacky
1 dl mleka
spetka soli
40 gr mandlovych lupinku
mouckovy cukr
Testo muzeme vyrobit pomoci mixeru nebo rucniho elektrickeho slehace. Smichame vejce, cukr, smetanu a mleko, pak pridame mouku s praskem do peciva a spetku soli. Vznikne ridsi testicko.
Do maslem vymazane a cukrem vysypane formy dame vypeckované tresne a zalijeme testem. Posypeme mandlovymi lupinky. Po upeceni sypeme mouckovym cukrem.

6 komentářů:

  1. Růženko vypadá to moc dobře.Když dám višně, budu mít taky už Flognarde?   

    OdpovědětVymazat
  2. Vsechny moucniky s jakymkoliv ovocem jsou moc chutne. Tresnovou dobrou si uz neudelam. U nas suchem tresinky opadaly na zem, tak zkusim s nejakym jinym ovocem, mej se krasne.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Růženko, já všechny podobné moučníky mám moc ráda    Třešně u nás v Jedlíkově nemáme, tak si musím vystačit s jahodami   

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Tak to nevim, to tam psane nebylo
    Ale myslim,ze je to porad odruda tresni a tak te nazev nemusi trapit   

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Zatim jsem to nezkousela,ale pry je dobry s jakymkoliv ovocem. Kdybys delala, dej vedet,jak dopadl   Zdravim!!

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Ahoj Ali, jak uz jsem psala,ja vyzkousela jen tresne,ale myslim,ze by stalo za pokus udelat i s necim jinym. Moc zdravim!   

    OdpovědětVymazat