středa 31. července 2013

Fazolky s uzeninou

Pro dnešek připravíme rychlý, zeleninový pokrm, opět jak se říká "z jednoho hrnce".
Budeme potřebovat zelené fazolky a uzeninu, nejraději používám "pancettu", což je taková libovější slanina, ale můžete dát i anglickou slaninu, klobásku, šunku nebo šunkový salám.
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 g zelených fazolek
200 g uzeniny podle chuti
2 stroužky česneku
malá cibulka nebo šalotka
3 čerstvá, dobře zralá rajčata (nebo plechovku sekaných rajčat)
olej, peperončíno
*********************************************************************************************************************
Očištěné fazolky nakrájím na kousky (4-5 cm) a krátce povařim v malém množství mírně osolené vody. Vložte je, až se voda začne vařit a po 2 minutách vyndejte a vhoďte do studené vody. Udrží si hezkou zelenou barvu, odborně se tomu říká "blanšírování". Vodu, ve které se vařily si nechte stranou na eventuální podlévání.
Do kastrolu nebo větší pánve dáme na slabá kolečka nakrájenou cibulku, necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a lehce orestujeme. Pak vložíme fazolky a utřenýnebo prolisovaný česnek. Dobře zamícháme, přidáme rajčata (čerstvá spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky), opět promícháme a necháme vařit až jsou fazolky měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou z fazolek. Dochucuje se peperončínem, sůl většinou není potřeba, protože uzenina je dost slaná. BUON APPETITO!


2 komentáře:

  1. Růženko, já dělám fazolky na smetaně. Tvůj recept je zajímavý, vyzkouším.   

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, mňam, tak fazolky ty já mám moc ráda. Dosud jsem je dělala také jen na smetaně. Takže ráda udělám změnu   

    OdpovědětVymazat