neděle 25. listopadu 2012

SNECI Z LISTOVEHO TESTA

Pri posledni navsteve Prahy jsem se zarekla, ze uz nebudu kupovat zadne casopisy ani knizky s recepty, doma jich mam vic nez dost. Ale kdo by v te predvanocni pestre nabidce odolal! Takze do kufru putovalo opet peknych par sesitu. Ale dnes jsem potrebovala udelat neco rychleho jako "sladkou tecku" za obedem a vida-v jednom z novych casopisu jsem nasla tento recept.Je rychly, dobry a hlavne jsem mela doma vsechny ingredience!
Budete potrebovat:
1 balicek listoveho testa
70 gr rozinek
70 gr sekanych orechu
stava z pulky citronu na namoceni rozinek
1 rozslehane vejce na potreni
trochu hnedeho cukru(nebo i bileho krystalu)
trochu skorice
Rozvalene listove testo potrete vejcem, pokladte rozinkami, predem namocenymi v citronove stave (ja pridala i trochu rumu) a nahrubo rozsekanymi orechy. Posypte cukrem a trochou skorice. Opatrne zavinte, potrete vejcem a dejte na chvili do lednicky nebo do mrazaku-bude se lepe krajet. Nakrajejte asi 2 cm siroka kolecka a dejte je na plech s pecicim papirem nebo vymasteny, reznou stranou dolu. Muzete jeste posypat trochou cukru a potrit zbylym vejcem,. Pece se asi 10-15 minut. Vychladle pocukrujte.


2 komentáře:

  1. V momentálně sychravém počasí, bych si hned zakousla k horkému čaji. Mňam!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, to je jednoduchý receptík a výborný. S listovým těstem udělám vnoučatům radost vždycky, může být naslano i nasladko.   

    OdpovědětVymazat