čtvrtek 17. května 2012

Skleničková jablková bábovka

Recept na tuto bábovku jsem našla v jedné "skleničkové" kuchařce. Je velmi chutná, vydrží dlouho vláčná (ale dlouho nevydrží nikdy :-)) a nikdo by nehádal, že jsou v ní jablka! Taky je velmi brzy hotová a zvládne jí i úplný začátečník. Budete potřebovat:
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
3 vejce
1 sklenička cukru
1 1/2 skleničky mouky (máme zde jen hladkou, vhodná je ale i polohrubá)
1/2 prášku do pečiva
2 větší jablka
5 lžic oleje
2 lžíce kakaa
špetka soli
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Jablka nastrouháme na hrubo a dáme do mísy, ve které budeme zadělávat těsto. Přidáme skleničku cukru a vidličkou rozšlehaná vejce. Necháme asi 10 minut stát.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Do směsi jablek přidáme olej, dobře promícháme a vmícháme po částech moučnou směs. Nalejeme do dobře vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a pečeme asi půl hodiny při 180° - záleží na velikosti formy a troubě.
Vychladlou bábovku vyklopíme a může se jen pocukrovat nebo ozdobit polevou jako na fotce. Polevu jsem připravila z 50 g moučkového cukru a lžíce horkého mléka. Děláno od oka, takže pokud je hustá, přidejte trochu mléka, jestli je řídká trochu prosátého moučkového cukru. Polijeme bábovku cik cak a necháme zaschnout.
BUON APPETITO!

7 komentářů:

  1. Zdravím Růženku, mám ráda recepty měřené na skleničky, nebo na hrníčky. Většinou jsou jednoduché, proto tuto bábovku vyzkouším. Už si zapíšu recepis za uši....

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Je fakt dobra, tentokrat prava ceska

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Růženko, hned bych zašla na kafíčko Z podobného těsta dělávám i buchtu na plech, je moc dobrá a dlouho vláčná

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Na kaficko bych te rada pozvala, jen je to trosku z ruky ) Ale kdovi, treba jednou... !

    OdpovědětVymazat
  5. Růženko moc Tě zdravím do teplíčka,ale tady dnes bylo taky krásně.
    Anonym se raději nechlubí,ale je již zablokován,tak jak je ,,chytrej,,tak to já taky= možná více.Opisuji receptík od tebe.pa.Miluš

    OdpovědětVymazat
  6. Ruzenko, babovka je fantasticka zmizela z talire, nez jsem stacila nazdobit polevou. I presto, ze jsem jedno jablko omylem nakrajela na kosticky a druhe nastrouhala dopadlo to super /jablko bylo jako rozinky/ Dekuji

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: To me moc  tesi, kdyz se po necem jen zaprasi, je to nejlepsi pochvala )

    OdpovědětVymazat