středa 25. dubna 2012

Jahodový koláč s mandlemi

V Itálii už nastal čas jahod a tak si dnes upečeme něco dobrého..
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 šálek polohrubé nebo hrubé mouky
1 šálek jemné krupičky
1 šálek krupicového cukru
1/2 kostky másla nebo tuku
citronova kůra
1 lžička práčku do pečiva
300 gr jahod
mandlové lupínky
******************************************************************************************************************************************
Z mouky, krupičky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. Přidáme nastrouhanouvcitronovou kůru a půlku smesi vsypeme na vymaštěný pekáček. Vložíme jahody krájené na plátky. nasypeme druhou část drobenky a na povrch mandlové lupínky. Pečeme asi 25-30 minut.

3 komentáře:

  1. dobrý den Růženko, na váš blog jsem narazila u Jitky. Musím říct, že máte nádherný blog plný inspirace, jako například tento koláč.
    Hrníčkové recepty mám moc ráda, určitě vyzkouším.
    Mějte se krásně a brzy se tu objevím znovu

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji za navstevu, ten kolac je opravdu dobry a hlavne rychly! da se pouzit i jine ovoce, proste takovy kolac "zolik"!

    OdpovědětVymazat